Trafikpolitiker: Rimeligt at bus og letbane til Mårslet koordineres bedre

Den dårlige koordinering af køreplaner for bus og letbane er ikke en sag for Midttrafiks bestyrelse, men borgerne i Mårslet kan selv henvende sig til trafikselskabet om det, siger Hüseyin Arac, medlem af Midttrafiks bestyrelse.

Buslinie 16 og letbanen kører i øjeblikket samtidigt fra Aarhus om aftenen og på søndage.

Byrådsmedlem Hüseyin Arac (S), der repræsenterer Aarhus Kommune i Midttrafiks bestyrelse, vil på næste møde i trafikselskabets bestyrelse nævne sagen om den dårlige koordinering af bus- og letbaneafgangene fra Aarhus mod Mårslet.

Som beskrevet i Mårslet Avis sidste mandag har bybus 16 og Letbane L2 afgang fra henholdsvis Park Allé og Aarhus H præcis samtidig om aftenen og søndag. Det giver timedrift til Mårslet; hvorimod en bedre koordinering af afgangene kunne give halvtimes-drift.

Ikke en opgave for bestyrelsen
Hüseyin Arac ser dog ikke fastlæggelsen af køreplaner som en opgave for Midttrafiks bestyrelse.
– Vi skal mere tage os af de overordnede beslutninger for Midttrafik, som jo dækker hele region Midtjylland, forklarer han.
Han vil derfor ikke gøre mere ved Mårslet-problematikken, ud over at nævne den på førstkommende bestyrelsesmøde.

Alle kan skrive til Midttrafik
Derimod opfordrer han utilfredse borgere i Mårslet til selv at tage problematikken op ved at skrive til Midttrafiks kundeservice.
– Min personlige holdning er at det vil være rimeligt hvis man kan skubbe bussens eller letbanens afgangstid, så borgerne i Mårslet får bedre service, siger Hüseyin Arac.

Hvis man vil skrive til Midttrafik, kan det gøres ved at kommentere køreplanerne på Midttrafiks hjemmeside. Det direkte link til at kommentere køreplanen for busrute 16 er https://www.midttrafik.dk/horinger/kommenter-koreplan/?routeid=12766.

Sådan ændrer Midttrafik køreplaner

På websitet Midttrafik.dk beskriver trafikselskabet processen for ændringer af køreplaner med disse ord:
“Hvert år reviderer Midttrafik køreplaner. Vi starter planlægningen af nye køreplaner hvert år i juli. I perioden frem til ca. december udarbejder vi udkast til nye køreplaner. Det sker på baggrund af ønsker og behov fra kommuner/region, busselskaber og chauffører samt den viden vi har om kundernes ønsker og behov.
Det er ikke alle køreplaner, der revideres hvert år, men ruter med større ændringer vil altid være i høring i januar måned.”

PerH.


1 kommentar

  1. For ca 1 1/2 år siden skrev jeg til Midttrafik netop om denne problemstilling ( vi var færdige i Musikhuset ca 22.30 og kunne ikke nå hverken bus eller Letbane 22.45). Ingen kommentarer fra Midttrafik, måske min mail ikke er kommet igennem til Midttrafik! Der skal nok være mange borgere med reaktioner, eller pres fra politikerne. Vi har jo også en lokal politiker her i Mårslet, der måske kunne gå aktivt ind i denne sag.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.