Træls coronarekord i Mårslet Sogn

Aldrig før har så mange været smittet i Mårslet. Daginstitutionerne og skolen er hårdt pressede af sygefravær blandt personalet.

I daginstitutionen Solhuset var halvdelen af medarbejderne sygemeldt eller i isolation forrige uge.

Da Mårslet Avis gik på juleferie i december, var det med en glædelig nyhed om at Mårslet gik imod den generelle tendens i samfundet og oplevede faldende corona-smittetal. Kort efter vendte den udvikling desværre.

21. december overskred Mårslet Sogn igen alle tre grænseværdier for myndighedernes skærpede anbefalinger om tiltag mod smitten; siden da er det kun gået værre og værre, og de lokale tal for smitten er i dag højere end de nogensinde har været under pandemien. Se den lyserøde boks forneden.

Hver fjerde pædagog er ikke på arbejde
Den udbredte smitte kan i høj grad mærkes på skolen og i byens daginstitutioner.
– Dagligt er mellem en fjerdedel og en tredjedel af vores medarbejdere i Mårslet væk, enten fordi de selv er smittede eller fordi en i deres husstand er det, og de derfor skal være i isolation, fortæller Birgitte Rasmussen, leder af Solbjerg-Mårslet Dagtilbud.

Fraværet forstærkes af at medarbejderne nu også skal blive hjemme selv om de kun har symptomer som man tidligere kunne klare med en Panodil eller hostesaft. Hvad der før blev slået hen som en let forkølelse kan i dag være tegn på COVID-19, og så skal man blive hjemme indtil 48 timer efter symptomerne er væk.

Børnene ikke syge
Som bekendt bliver børn ikke så hårdt ramt af corona som voksne, og det høje fravær blandt pædagogerne afspejler sig ikke hos børnene.

– For eksempel var halvdelen af medarbejderne i institutionen Solhuset sygemeldt eller i isolation i sidste uge, men der var kun et enkelt barn som ikke mødte op, fortæller Birgitte Rasmussen.

Hun og institutionernes lokale ledere har store udfordringer med at skaffe tilstrækkeligt vikarer til at træde i de sygemeldtes sted.

– Vi er hårdt pressede. Men heldigvis møder vi stor forståelse og opbakning fra forældrene, for eksempel ved at de henter deres børn lidt tidligere end normalt, eller giver dem en fridag. Vores medarbejdere er også rigtig gode til at være fleksible og hjælpe hinanden, så indtil videre har vi klaret det uden at skulle lukke institutioner, siger dagtilbudslederen.

Syge lærere på skolen
Samme melding om højt fravær, men også god støtte fra forældre samt fleksibilitet og hjælpsomhed blandt personalet, går igen på Mårslet Skole.

– I denne uge er det nok mellem 100 og 150 af vores cirka 850 elever som har været fraværende, enten fordi de selv har været smittede eller fordi nogen i husstanden har. Det samme gælder for omkring 20 af vores 135 medarbejdere, fortæller pædagogisk leder Pernille Lauritsen.

– Vi klarer det ved at folk hjælper hinanden. Og for eksempel i dag, hvor SFO’en for første gang har været hårdt ramt, er der mange forældre som har været flinke til at hente deres børn tidligt, tilføjer hun.

Ifølge kommunens særlige website om corona er der de seneste syv dage 238 indbyggere i Mårslet Sogn som er testet positive. Det er 11 gange over grænseværdien på 20, og det giver en incidens på 4.103, hvor grænseværdien er 800. Andelen af positive PCR-tests er helt oppe på 22,9, det vil sige 10 gange højere end grænseværdien.

1 kommentar

  1. Når du skriver: “Hvad der før blev slået hen som en let forkølelse, kan i dag være tegn på covid-19”.
    Det er ikke helt rigtigt, da det ikke er tegn på covid-19, men på sars-cov-2, og det er der meget stor forskel på. Sars-cov-2 er den virus du kan blive smittet med. Covid-19 er den sygdom du kan udvikle.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.