To markeder forude

Loppemarked 25. maj og kræmmermarked 17. august.

Foto fra loppemarkedet 2023.

En af de store Mårslet-traditioner, TMG Håndbolds årlige loppemarked, løber i år af stablen lørdag 25. maj.
Bortset fra tre år med corona-nedlukning går historien om loppemarkedet mindst 49 år tilbage i tiden. Det ældste bevarede regnskab er dateret 1975, men muligvis har TMG’s håndboldafdeling også holdt loppemarked et eller flere år forinden.

Penge til unge håndboldspillere
– I den tid vi har regnskaber fra, har loppemarkederne i alt givet 1,3 millioner kr. i overskud. Alle pengene går til ungdomsafdelingen og til ture til kampe, fortæller Flemming Kristiansen.
Han er en af de to der leder og koordinerer de mellem 50 og 75 frivillige som indsamler lopperne, sælger dem og rydder op efter det hele.

Indsamling fredag aften
Har man ting og sager man vil donere til loppemarkedet, skal man stille dem ud til vejen foran sin bopæl fredag 24. maj inden kl. 18.
Fra det tidspunkt og frem til kl. 21 samme aften kører frivillige rundt på alle veje i 8320-området og samler lopperne sammen.

Køb lidt drikke og gæt en gris
Markedet på p-pladsen ved OK-tanken åbner lørdag 25. maj kl. 10.
Udover salget af de indsamlede lopper bliver der traditionen tro også salg af øl, vand og vafler, ligesom man igen i år kan gætte vægten på en levende gris på pladsen.
Den som kommer med det bedste gæt, vinder grisen. Vinderen må dog vente med at få den med hjem til efter den er slagtet og parteret af en professionel slagter.
Salget af lopper slutter i år kl. 14, men en times tid mere kan man fortsat købe lidt godt til ganen.

Kræmmermarked 17. august

Foto fra kræmmermarkedet 2023.

Sammenlignet med loppemarkedet er Juletræslaugets kræmmermarked på den anden side af sommerferien en ganske ung tradition med kun cirka halvt så mange år på bagen.
Det forhindrer dog ikke at kræmmermarkedet plejer at være lige så populært og hyggeligt som storebroren.
Kræmmermarkedet i Bomgårdshaven finder i år sted 17. august fra kl. 9 til 15, oplyser laugsformand Henning Jacobsen.

Juletræslauget fylder 25 år
I år er det 25 år siden Mårslet Juletræslaug blev stiftet, og i den anledning er der skrevet en særlig sang som foreningen Musik i Mårslet vil sørge for afsyngelse af kl. 10, ligesom laugets formand vil holde en jubilæumstale.
Folkehusets café står i år for en del af salget i Juletræslaugets store telt hvor man kan købe pølser, popcorn og boller samt kaffe og kolde drikkevarer.

Salg af stadepladser
Der er plads til 75 stadepladser i Bomgårdshaven. Vil man have en af dem til at sælge fra, skal man betale 50 kr. til MobilePay 17311 og huske at skrive sit eget telefonnummer i beskedfeltet.
Mad og drikkevarer må ikke sælges fra stadepladserne, ellers er der frit slag.
Sælgerne kan stille deres varer op fra kl. 8.
Har man spørgsmål om køb af stadeplads, kan man ringe til Lisbeth Christensen på tlf. 22 51 32 88.

Tyvstart
Tre dage inden kræmmermarkedet, onsdag 14. august, arrangerer Juletræslauget sit lige så traditionelle cykelløb for alle som er fyldt 60 år.
Starten går fra OK-tanken kl. 14. Efter løbet er der gratis øl, vand, kaffe og pølser.

PerH.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.