To kendte virksomheder er gået konkurs

XL-Byg i Malling og restaurant Unico ved Moesgård er lukket, og ejerne af begge er tavse om årsagen.

XL-Byg i Malling er under konkursbehandling. Foto: Johannes Reimer

Et finansielt øksehug har lukket to kendte virksomheder i lokalområdet, nemlig byggemarkedet XL-byg i Malling og Restaurant Unico ved Aarhus Golf Club tæt på Moesgård.
Byggemarkedet, der tidligere var kendt som Torstensen i Malling, har i de senere år været ejet af Søren Møller der også ejer XL-Byg på Samsø. Nu er virksomheden under konkursbehandling, og fremtiden er uvis.

Ejer håber på en løsning
I en pressemeddelelse skriver ejeren, at markedet for byggematerialer har været hårdt de seneste to år, og han har ikke kunnet få økonomien til at hænge sammen. Han håber, at advokaten, som bestyrer boet, kan finde en løsning for virksomhedens aktiviteter.
Søren Møller afviser over for Mårslet Avis at kommentere sagen yderligere.

Underskud i en del år
Kurator i boet er advokat Claus Nielsen, og han bekræfter over for Aarhus Stiftstidende at markedsvilkårene for byggemarkeder har tvunget selskabet i knæ. Bortset fra to gode år under corona-pandemiens mange gør-det-selv-projekter har der været underskud i en del år.
Mårslet Avis har stillet en række spørgsmål til kuratoren, bl.a. om chancerne for at få byggemarkedet ført videre under en ny ejer, men han er endnu ikke vendt tilbage.

Kunder mødt af låst dør
Også om konkursen i Restaurant Unico er der total tavshed fra ejeren. På hjemmesiden står der kun at der er lukket på grund af vejrforhold og ombygning, men at de håber snart at åbne igen.

Restaurant Unico

I Statstidende står der dog en helt anden historie. Her fremgår det at Selskabet af 26.juni 2013, tidl. Unico ApS, er taget under konkursbehandling 16.januar ved Retten i Aarhus.
På restaurantens facebookside skriver kunder om forvirring over lukningen. Flere er blevet mødt af en låst restaurant-dør, og en skuffet kunde fortæller om et gavekort som sandsynligvis nu er værdiløst.

Mårslet Avis skriver normalt ikke om begivenheder uden for sognet, men i tilfældet XL-Byg i Malling gør vi en undtagelse fordi der er tale om så stor en virksomhed med mange kunder i hele lokalområdet.

Johs.

3 kommentarer

  1. Hej igen, Palle Lund. Ja, Unico er genåbnet med ny forpagter, Peder Udengaard. Mårslet Avis har ikke skrevet om det, fordi Udengaard ikke er vendt tilbage på vores henvendelser. Men her er et link til en artikel i Århus Stiftstidende:
    https://stiften.dk/erhverv/velkendt-aarhus-restaurant-gik-konkurs-for-kun-to-uger-siden-nu-genopstaar-den-med-tidligere-byraadspolitiker-som-ny-ejer?rss&fbclid=IwAR1rXNl-tEFbEDuH9nRgxWXaFTcrMvxxv6aumtQWV3_tIgpJ92Bg11Bmal4
    Vh Johs Reimer

Skriv kommentar

Your email address will not be published.