TMG Gymnastik har fundet løsning på mangel på frivillige

Afdelingen tilbyder instruktører at de kan dele opgaven med andre. På den måde kan det frivillige arbejde fungere - også i en travl hverdag med arbejde og børn.

Instruktør Maiken Køppen sammen med hjælpeinstuktørerne Elinor Damsgaard og Kamille Færch Lyngsø samt mini-springgymnasterne Nola Køppen og Karoline Elmose, der demonstrerer håndstand. Foto: Johannes Reimer

Mange foreninger og sportsklubber lider under mangel på frivillige kræfter, men ikke TMG Gymnastik.
– Det har tidligere været et problem at skaffe instruktører til nogle af holdene, men i øjeblikket har vi dem vi skal bruge, fortæller formanden for gymnastikafdelingen, Christian Korsgaard Bruhn.

500 gymnaster i Mårslet
Afdelingen er den største i TMG med omkring 500 medlemmer og 65 frivillige. En af løsningerne har været at tilbyde deltid.
– Vi fandt ud af at en del egentlig godt ville hjælpe til, f.eks. som instruktører, men de kunne ikke få det til at nå sammen i en travl hverdag med arbejde og børn. Derfor tilbyder vi at flere kan gå sammen om at træne et hold. På den måde behøver de ikke komme hver gang, siger Christian Korsgaard Bruhn.

Fire instruktører og to hjælpere til et hold
Et eksempel er TMG mini-jumpers der er en flok legende og springglade piger i 2.-3.klasse. Der er fire voksne instruktører og to unge hjælpeinstruktører, men holdet kan også fungere selv om et par instruktører er fraværende.

– På denne måde kan det lade sig gøre
– Jeg havde ingen erfaring som instruktør, men jeg kunne godt se at jeg var nødt til at melde mig hvis jeg gerne ville give mine børn mulighed for at gå til gymnastik. Det var bare det at jeg er nødt til at melde afbud en gang imellem på grund af arbejdet. Det gælder også de andre instruktører, og på denne måde kan det lade sig gøre alligevel, fortæller en af de voksne, Maiken Køppen.

Nemt at deles om trænerjob
Hun er overbevist om at træningen bliver lige så god, selv om ansvaret er delt ud på fire personer.
– Vi har et fint og afslappet samarbejde, og hvis en af os får en ide til en ny øvelse, skriver vedkommende det bare på vores egen Messenger-gruppe, siger Maiken Køppen.

Formanden for TMG Gymnastik, Christian Korsgaard Bruhn. Foto: Johannes Reimer.

Fandt en løsning
Gymnastikformand Christian Korsgaard Bruhn fortæller om et andet hold at instruktøren fik hjernerystelse, men godt kunne klare træningen hver 2. gang. Løsningen blev at lade hende dele opgaven med en anden.
– Vi kan stadig komme ud for at forældre kommer og vil melde deres børn ind på et hold der er fuldtegnet. Så siger vi at de kan komme med hvis forældrene kender en person der kan være instruktør. En ud af tre gange ender det faktisk med at en forælder selv melder sig som instruktør, siger formanden.

johs

2 kommentarer

  1. Når man tænker på, at Mårslet tidligere var kendt for sit store foreningsarbejde, så er det ret trist, at så få mennesker vil give et “nap” med. Hvis et samfund skal fungere, så kræver det at en del mennesker byder ind.

  2. Super god løsning TMG benytter her! 💪🤗👍
    De unge junior-hjælpeinstruktører skal i øvrigt huske, at skrive det på deres CV, når de senere skal ud på arbejdsmarkedet, for det vil skille sig ud i ansøgerbunken, at de allerede i en ung alder har vist sig værdige til at påtage sig ansvar for børns gymnastiske udvikling.
    Mvh. Kåre Sørensen

Skriv kommentar

Your email address will not be published.