TMG-basketspiller nærmer sig udtagelse til ungdomslandshold

Den 14-årige TMG-spiller Sigurd Lysholm Sander er kommet med i den bruttotrup som landsholdsspillerne plukkes fra.

I løbet af sommeren afgøres det om Sigurd Lysholm Sander kommer på U15 landsholdet. Privatfoto.

Sigurd Lysholm Sander, som går i 8. klasse på Mårslet Skole, rager ikke kun i vejret med sin højde på 196 cm; også hans evner med en bold og bevægelser på en basketball-bane er så veludviklede at der er blevet lagt mærke til ham i Dansk Basketball Forbund.
Og det i en grad så han nu er kommet med i den bruttotrup som U15 landsholdet udtages fra.
Indlemmelsen i bruttotruppen er kommet efter Sigurd og en af hans holdkammerater fra TMG har deltaget i nationale samlinger hvor årgangens bedste danske spillere samles på tværs af klubber.

Stolt og glad
De fleste af de andre spillere i landsholdets bruttotrup kommer fra større klubber som leverer flere kandidater til landsholdet. Men Sigurd er ikke bange for at være truppens eneste TMG-medlem.
– Jeg er stolt og meget glad, og det er en stor oplevelse. Det kan godt være lidt svært når alle de andre kommer sammen med nogle holdkammerater, men i TMG har vi altid haft fokus på at man skal snakke med alle spillere – også på de andre hold; så det er ikke et problem for mig at snakke med nogen jeg ikke kender, siger han i en pressemeddelelse som hans træner Casper Agerbo har sendt til Mårslet Avis.

16 af 24 udtages
Den endelige udtagelse til U15 landsholdet finder sted i sommerferien, og hvis alt går vel er Sigurd Lysholm Sander blandt de 16 spillere som skal stille op for Danmark og spille to kampe i Finland til august.
Landsholdets bruttotrup består af de 24 bedste danske spillere på årgangen, oplyser Caper Agerbo.

En basket-familie
Sigurd Lysholm Sander kommer fra en rigtig basket-familie.
Både far Jesper og mor Rikke har dyrket sporten på højt plan og har i mange år været drivkræfter i TMG-basketball som henholdsvis formand og træner.
Også Sigurds to storesøstre Ester og Emma har lært at spille basketball i TMG. Nu spiller de begge for Åbyhøj Basketball Klub.

PerH.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.