Testrup Højskole køber naboejendom

Den tidligere landbrugsejendom på Testrupvej 111 skal bruges til værksteder, gæsteværelser og lager for højskolen.

Testrup Højskole har købt det nedlagte landbrug for 3,15 millioner kr., inklusive en hektar skov og mose.

Testrup Højskole udvider nu med den nedlagte landbrugsejendom på Testrupvej 111, lige over for skolen.
– Vi mangler plads til værksteder for undervisningen, en afløser for vores gamle gymnastiksal, lager og værelser til gæstelærere, foredragsholdere og andre som er på kortvarigt besøg på skolen, siger forstander Simon Axø om baggrunden for købet.

Ombygning i etaper
De nyerhvervede bygninger har dog behov for et længerevarende besøg af nogle håndværkere før de kan tages i brug, og det har højskolen ikke penge til på årets budget. I stedet vil renoveringen og ombygningen af de tidligere landbrugsbygninger ske i etaper over de kommende år.
At højskolen alligevel har købt naboejendommen nu, skyldtes at muligheden pludselig opstod.
Sælgeren er konkursboet efter den tidligere ejer, og kuratoren ville åbenbart hellere have nogle penge i kassen hurtigt end vente på at der måske ville komme en køber med et højere bud..

Med knuste ruder og knækkede nedløbsrør er det tydeligt at det gamle stuehus skal have en kærlig hånd – eller to – før det kan tages i brug.

Naturarealer følger med
Købsprisen er kun 3,15 millioner kr., og for de penge har højskolen ikke blot fået et forfaldent stuehus, de tidligere stald- og ladebygninger og 8.100 kvadratmeter grund. Også 4,3 hektar agerjord, 0,6 hektar fredskov nær Ravnholt og et moselod på 0,6 hektar følger med i handlen.
De to naturarealer kan bruges af højskolens elever i natur- og friluftsfag, forklarer Simon Axø.

Har fået teatersal
Købet kommer samtidig med at højskolen er lige ved at være færdig med et andet stort byggeprojekt, nemlig ombygningen af den store gulstensbygning til venstre for skolens hovedindgang.
Den bygning er tidligere blevet kaldt for Vesterhus, men efter der for 30 millioner kr. er blevet indrettet teatersal, nye undervisningslokaler med mere, hedder den nu Kunstens Hus.

Må følge med tiden
– Der mangler kun lige de sidste detaljer i ombygningen og så dokumentation af brandsikring og andre ting før vi kan få ibrugtagningstilladelse fra kommunen. Jeg håber det kommer på plads inden sommerferien, siger Simon Axø.
Ombygningen er finansieret ved en kombination af højskolens egne midler, lån og bidrag fra fonde.
– Vi bruger mange penge på bygninger, men hvis vi fortsat skal være en attraktiv skole, skal vores faciliteter være moderne, forklarer højskoleforstanderen.

Opdateret 21. april med præcisering af de arealer der hører til Testrupvej 111.

Ombygningen af den lange bygning i gule mursten til Kunstens Hus er næsten afsluttet. Blandt andet er der indrettet teatersal.

PerH.

1 kommentar

  1. Et forslag til Testrup Højskole kunne være et samarbejde med Den Jyske Håndværkerskoke i Hadsten. En super måde at lære et fag, samtidig med at stedet blev renoveret. Selvfølgelig under kyndig vejledning fra skolens lære. Bare en tanke til en ny form for undervisning.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.