Tandervej spærres i to måneder

Bilister må finde anden vej mens Tandervej bliver forbedret på strækningen mellem de to rundkørsler. Samtidig anlægges en del af den nye cykelsti rundt om Mårslet.

Fra 8. april til 14. juni bliver der lukket for trafik fra Mårslet til Giber Ringvej via Tandervej.

Vinteren igennem har bilisterne måttet døjes med en vejbelægning som et månelandskab på den del af Tandervej der går mellem rundkørslen ved Nymarks Alle/Damgårdstoften og rundkørslen ved Giber Ringvej.
Den gode nyhed er nu at strækningen i midten af juni vil blive lige så fin at køre på som en helt ny vej, og tilmed lidt bredere end i dag.
Den dårlige nyhed er at strækningen vil blive lukket for al trafik i godt to måneder, så vejarbejderne kan få ro til deres arbejde. Spærringen kommer op på mandag, den 8. april, og vil efter planen være i kraft frem til 14. juni.

Plan kræver almindeligt dansk vejr
Kommunens projektleder på arbejdet, Chris Harlev Thomsen, har dog et forbehold for hvor længe vejen vil være spærret.
– Tidsplanen kræver at det ikke regner i lårtykke stråler hver dag. Men hvis vi bare får et almindeligt dansk forårsvejr, holder planen, siger han.

Ny opbygning
Vejen får ikke blot ny asfalt, også opbygningen under asfalten bliver skiftet ud.
Samtidig bliver vejbanen gjort lidt bredere så to biler fremover kan passere hinanden uden nogen af dem skal have et hjulpar ud i rabatten.
Endvidere bliver der anlagt en krydsningshelle for cyklister der hvor den nye cykelsti rundt om Mårslet skal passere Tandervej.

Ny cykelsti
Også den den del af cykelstien der skal gå fra Nymarksvej over Tandervej til Mustrupvej skal der arbejdes på i foråret.
– Vi regner med at få den del gjort færdig inden sommerferien, fortæller Chris Harlev Thomsen.
Den sidste del af den nye cykelsti skal gå fra Mustrupvej over Testrupvej og Obstrupvej frem til den eksisterende cykelsti langs letbane-skinnerne mod Tranbjerg.
Også arbejdet med den del vil komme i gang i år, men forventes først færdigt en gang i 2025.

Oprindeligt var det planen at arbejdet på Tandervej skulle have været færdigt nu. Men de store mængder regn der kom sidste efterår, satte en stopper for arbejdet, som altså genoptages nu.

PerH.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.