Syv gange musik omkring Giber Å

Foreningen Giber Å Kulturdage præsenterer syv arrangementer i år, både indendørs og udendørs.

Anastasia Steffensen er en af de musikere der tidligere har optrådt ved en koncert ved Giber Å. Foto: Ole Jakobsen/JakobsenImages.dk

Foreningen Giber Å Kulturdage præsenterer i år et program med hele syv musikalske arrangementer i området langs Giber Å.
– Det er det største program foreningen har lavet indtil nu, fortæller formanden, Ole Jakobsen.

Kor og solo-fløjte
Det første arrangement er en koncert kombineret med generalforsamling i Folkehuset i Mårslet, 20. marts kl. 19.30. Her forestås den musikalske del af det lokale Kor Fønix samt fløjtenisten Sarah Skovhus som vil spille solo.
Netop Sarah Skovhus har en særlig plads i foreningens historie; da det var en koncert med hende ved bredden af Giber Å som var det første skridt i det som i dag er Giber Å Kulturdage.
Desuden skal deltagerne selv bidrage med fællessang ved generalforsamlingen.

Bluegrass på Mejeriet
Også den næste koncert er indendørs. Den foregår på Mejeriet på Vilhelmsborg 4. april kl. 19.30 og er med kvintetten The Critter Family som dyrker den svingende amerikanske folkemusiktradition bluegrass.
The Critter Family er et hobbyprojekt for den amerikansk fødte komponist og musiker Wayne Siegel.

Fra elektronik til banjo
Samme Wayne Siegel er kendt af musikalske feinschmeckere over hele verden for sine værker inden for elektronisk og moderne partitur-musik. Han har i 16 år været professor i elektronisk musik ved Musikkonservatoriet i Aarhus. I The Critter Family giver han den gas på femstrenget banjo.
Hvis man vil have en forsmag på kvintettens musik, kan man finde flere videoer med den på YouTube; blandt andet med en Dolly Parton sang fra en koncert i Malling Kirke.

Mørkevandring i maj
7. maj har Giber Å Kulturdage planlagt en meget usædvanlig koncert, hvis man overhovedet kan kalde det en koncert.
Der er tale om en såkaldt mørkevandring ved nymåne med indlagt musik. Deltagerne skal mødes ved bålpladsen bag Vilhelmsborg kl. 21.30, og derfra går de sammen langs åen.
– Undervejs kommer de til at høre en der spiller på akustisk guitar. Meningen er ikke at man skal stoppe, men bare høre musikken mens man går forbi, forklarer Ole Jakobsen.

Fire koncerter mere
16. maj kl. 19 er der Løvspringskoncert ved broen over åen tæt på Beder Landevej. Her spiller det lokale band Waterfahl, og der vil være jagthorn og fællessang.
Sankt Hans aften – 23. juni – bliver der arrangeret fællessang, musik og båltale på bålpladsen bag Vilhelmsborg. Endnu er der ikke sat navn på musikken.
21. august bliver der – ligesom sidste år – holdt Høstkoncert med fællessang og Maltekspressen på Dalsgaard i Langballe.
På en endnu ikke fastlagt dato i efteråret slutter sæsonen med en Løvfaldskoncert i Folkehuset i Beder.

Find flere oplysninger om Giber Å Kulturdage og programmet på foreningens hjemmeside.

PerH.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.