Stor stigning i corona-smitten i Mårslet

Antallet af nye smittede er tredoblet på mindre end to uger. Mårslet nærmer sig grænsen for smittebegrænsende tiltag på sogneniveau.

Det går fortsat den forkerte vej med corona-smitten i Mårslet. De seneste syv dage er 42 beboere i sognet blevet testet positive, tre gange flere end de de 14 positive tilfælde i uge 45 (fra 8. til 14. november).

Samme udvikling afspejler sig i antallet af smittede de seneste 30 dage. Da Mårslet Avis senest skrev om de lokale coronatal, hvilket var 11. november, var der fundet 39 smittede de seneste 30 dage. I dag, mandag 22. november, er tallet 86 smittede de seneste 30 dage.

To af tre grænseværdier overskredet
Stigningen betyder at Mårslet Sogn nu ligger over grænseværdien på to af de tre parametre som myndighederne har sat op for smittebegrænsende tiltag på sogneniveau. Det eneste parameter hvor vi ligger under grænseværdien er incidenstallet (antal smittede per 100.000 indbyggere). Incidenstallet for Mårslet er aktuelt 603, og grænseværdien er 800.

Mårslet Sogn har overskredet grænseværdierne for antal smittede de seneste 7 dage (grænseværdien er 20) og procentdelen af positive tests (4,3 procent i Mårslet, grænseværdien er 3,0 procent).

Lokale tiltag
Hvis et sogn overskrider alle tre grænseværdier, anbefaler sundhedsmyndighederne en række lokale tiltag. Nogle af dem er at alle borgere lader sig teste og vaccinere, at børn i daginstitutioner og skoler så vidt muligt holdes adskilt gruppe- og klassevis, at børn fra 9 års alderen testes to gange om ugen, hvis de ikke har været smittede eller er blevet vaccineret.

Se alle myndighedernes anbefalinger for lokale smitteudbrud ved at klikke her.
Se Aarhus Kommunes aktuelle data om coronasmitten her.

PerH.

2 kommentarer

Skriv kommentar

Your email address will not be published.