Stoppested ved Vilhelmsborg skraber bunden i passagertal

På en gennemsnitlig dag er der kun 13 passagerer som stiger på Letbanen ved Vilhelmsborg. Det lave tal bringer stoppestedets fremtid i fare.

Letbanens stoppested ved Vilhelmsborg har det laveste passagertal på hele letbanenettet.

Letbanens trinbræt ved Vilhelmsborg har det laveste passagertal af samtlige banens standsningssteder på alle tre strækninger. Det viser tal som Århus Stiftstidende har fået fra Midttrafik. På hverdage er der 64 letbanetog som kan standse og tage passagerer op ved Vilhelmsborg, men på en gennemsnitlig dag er der kun 13 passagerer som skal med derfra, viser tallene.

Kan føre til lukning
Ifølge Århus Stiftstidende kan det lave passagertal føre til at stoppestedet ved Vilhelmsborg bliver nedlagt. Det vil kunne give mere stabil drift og reducere den tid toget skal bruge på at køre mellem Mårslet og Beder.
– Midttrafik, Aarhus Letbane og ejerne (Aarhus Kommune og Region Midtjylland) undersøger løbende muligheden for at styrke driften på letbanen, så vi skaber mest muligt værdi for passagererne inden for den økonomiske ramme, meddeler Midttrafik til avisen.

Dagligt 413 passagerer fra Mårslet
Tallene viser også at der på en gennemsnitlig dag er 413 passagerer som stiger på et af Letbanens tog på Mårslet Station. Det er næst efter Viby J (678 passagerer) det højeste antal på standsningsstederne mellem Aarhus H. og Odder. På Aarhus H. er der i snit 4.409 påstigende passagerer på en dag, men det er til alle Letbanens tre strækninger (mod Odder, Grenaa og Lisbjerg).

79 stiger på ved Mølleparken
Trinbrættet ved Mølleparken bliver dagligt brugt af 79 passagerer som skal med Letbanen.
Der er ingen tal på de passagerer som stiger af de forskellige steder; men det er formentlig meget tæt på det antal som stiger på toget.

PerH.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.