Spejdere stiller bålhytte til fri benyttelse

Kom bare og brug stedet når vi ikke selv er her, siger de blå spejdere om deres nye bålhytte på Eskegårdsvej. Alle er også velkomne til den officielle indvielse 1. oktober.

Mads Molberg Andersen byder velkommen i bålhytten på Eskegårdsvej. I baggrunden ses det nye lille klubhus.

Kommunen ejer jorden, men det er de blå spejdere i Mårslet, også kaldet Giber Å Gruppen, der ejer den bålhytte der for knap et år siden blev opført på Eskegårdsvej. Nærmere bestemt bag daginstitutionerne Græsbakken og Solhuset, hvor vejen er snævret ind til en smal grusvej der fører ud til Elle Sø.

Åben for alle
Men selv om den otte-kantede hytte med åbne sider er spejdernes, er alle velkomne til at bruge den når spejderne ikke selv har aktiviteter på arealet. Det har de normalt på en eller flere af ugens hverdags-aftener; så næsten alle weekender er der frit slag for at brænde et lille bål af og hygge sig i hytten.
– Det eneste krav er at man rydder op efter sig og efterlader stedet som det var da man kom. Og man skal selv tage brænde med, siger Mads Molberg Andersen.

De unge styrer selv
Han er seniorleder i Giber Å Gruppen, det vil sige leder af den lokale gruppe af 16 – 25 årige spejdere der kaldes Klanen.
Den 23-årige jurastuderende er dog ikke mere leder end at det er op til den halve snes medlemmer af Klanen selv at bestemme hvilke aktiviteter de skal lave sammen.

Flyttet hjemmefra
Det er netop for at give gruppen af spejdere over folkeskole-alderen bedre mulighed for at bestemme selv at Klanen så at sige er flyttet hjemmefra, bort fra Giber Å Gruppens hus på Nymarksvej og over til arealet på Eskegårdsvej.
– Her skal vi ikke spørge nogen om lov først hvis vi for eksempel vil lave et vild-med-vilje projekt eller rejse en flagstang. Vi kan selv bestemme hvad vi vil lave så længe det ikke er noget der kræver kommunal byggetilladelse, forklarer Mads Molberg Andersen.

Byggetilladelser er naturligvis på plads for såvel bålhytten som det lille klubhus i form af en ombygget container, beklædt med rå brædder, der er sat op på den del af arealet der grænser op mod letbanen.

Åben indvielse 1. oktober

Bålhytten og det nye klubhus indvies ved et lille arrangement 1. oktober fra kl. 13 til 15.
Her er alle borgere i Mårslet velkomne til at besøge stedet, bage snobrød over bål og få en sodavand og en snak med de unge spejdere om deres aktiviteter og planer, oplyser Mads Molberg Andersen.

PerH.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.