Sneen stoppede skolens undervisning og al trafik

Resten af verden var afskåret fra Mårslet under onsdagens snestorm, og skolen opfordrede til at eleverne blev hjemme. Samtidig blomstrede hjælpsomheden.

En ældre gangbesværet kvinde og hendes mand måtte tilbringe natten i en af de fastkørte biler på Hørretvej. Foto: Thomas Pallesen.

Snestormen onsdag og natten til torsdag gjorde det i mange timer helt umuligt at komme til eller fra Mårslet.
Torsdag eftermiddag er Jelshøjvej fortsat spærret af snedriver og en fastkørt og forladt GLS-kassevogn. Alle andre veje til og fra byen er efterhånden blevet ryddet for både det værste sne og for fastkørte biler. Sådan lyder i hvert fald meldingerne på den lokale Facebook-gruppe Opslagstavle for Mårslet og Omegn.

Busser og Letbane står stille
Mens private biler nu kan komme frem de fleste steder, ser det værre ud for den kollektive trafik. Midttrafik oplyser at alle bybusser holder stille frem til fredag kl. 7, og Letbanen kommer tidligst i gang lørdag.
I weekenden kan der fortsat være aflysninger eller forsinkelser på Letbanen på grund af sneen. Fra mandag forventes driften igen at være normal.

Kun 10 børn i skolen
Det mildt sagt bøvlede vejr fik torsdag morgen Mårslet Skole til at opfordre forældrene til at holde deres børn hjemme.
– Det var dels fordi politiet frarådede al udkørsel og dels fordi indfaldsvejene til Mårslet var spærret så vores personale ikke kunne komme frem til skolen, fortæller skoleleder Inge Pedersen.
Opfordringen virkede, og kun omkring 10 ud af skolens 870 elever mødte op.
Fredag vil skoledagen være tilbage i det normale, forventer Inge Pedersen.

Hjælpsomhed blomstrede
Midt i de vejrmæssige udfordringer blomstrede hjælpsomheden op. Et eksempel er historien om den ældre herre som var passager i en bil der skulle køre ham fra Malling til Baneleddet i Mårslet.
Da bilen kørte fast på Tandervej, efterlyste chaufføren Sune Nielsen hjælp i den lokale Facebook-gruppe, og et par timer efter skrev han denne opfølgning:
“Så er jeg også kommet hjem i varmen. 1000 tak til den større forsamling der troppede op med skovle og godt humør. Og tak til Dennis Thomsen der kørte gamle Peter helt til døren. Det varmer ❤️“.

Traktorer hjalp
En anden hjælpsom person var Gitte Vestergaard der kørte rundt med en stor rød Massey Ferguson traktor og trak fastkørte biler fri på Obstrupvej. Hun blev også bemærket af TV2 Østjylland som skrev historien om kvinden med traktoren på stationens website.
Også landmand Jens Thomsen var ude med en traktor og trak et par biler fri samt ryddede et spor på Jelshøjvej.

Ældre par overnattede i bil
Nogen af dem som var mest ilde stedt, var et ældre ægtepar som sad i en af de cirka fem biler der kørte fast i sneen på Hørretvej, mellem Storhøj og Hørret. Kvinden bruger rollator, så parret kunne ikke – som de andre bilister – stå ud og gå hjem.
Det læste Thomas Pallesen, der bor i Hørret, om på Facebook, og omkring kl. 3 i nat gik han ud til ægteparret med nogle tæpper.
Heldigvis viste det sig dog at de ældre mennesker faktisk havde det udmærket og holdt varmen ved at have motoren kørende i tomgang.
– De havde det ligesom hvis de havde holdt i kø på en tysk Autobahn, fortæller Thomas Pallesen.

Der er givetvis også mange andre historier om hjælpsomhed i sneen. Ovenstående er bare hvad redaktionen er bekendt med.

PerH.

Vejstykket mellem de to rundkørsler på Tandervej var et af de steder hvor der lå meget sne, men torsdag eftermiddag var der ryddet.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.