Så kom der igen liv i den gamle jul

Julemanden ankom på cykel til tændingen af juletræet, og han havde godter med til børnene. Foto: Jørgen Lauritsen.

Julemåneden er traditionernes tid, og lørdag varmede to kære Mårslet-traditioner atter sindene hos børn og voksne fra by og land.

Lys i træet
Mårslet Juletræslaug har i år fået et smukt træ foræret af familien Brandstrup i Mølleparken, og traditionen tro arriverede selveste Julemanden til lørdagens tænding af byens juletræ på pladsen foran kirken.
Mere utraditionelt var det at han lod rensdyrene blive hjemme og i stedet transporterede sig på cykel.
Med musik og sang, gløgg til de voksne, saft til børnene og pebernødder til alle blev der tændt godt op for julestemningen, tilmed under julerigtige frostklare vejrforhold.

Tre vindere af julesnaps
Undervejs blev der også trukket lod om tre flasker julesnaps. Det seneste år har Juletræslauget solgt støttebeviser, og årets vindere af snapseflasker har nummer 73, 184 eller 198 på deres støttebevis.

Julestue i Borgerhuset
Borgerhusets Julestue åbnede lørdag kl. 10, og hele dagen – og søndagen med – kunne en lind strøm af julestemte gæster beundre og købe de 12 boders righoldige udvalg af nisser, adventskranse, børnetøj, kunsthåndværk fra Afrika, honning fra Galten og meget, meget mere.

Fotos: Jørgen Lauritsen
Fotograf Jørgen Lauritsen skød løs med sit kamera både i julestuen og ved juletræstændingen, og han har været så venlig at stille sine bedste skud til rådighed for Mårslet Avis.
Det er dem du kan nyde her på siden. De øverste 11 er fra juletræstændingen, de nederste er fra Borgerhusets Julestue.

PerH.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.