Rod i regnskaber og på direktørposten hos falleret byudvikler

Tallene kan ikke på nogen måde anses for at være retvisende, siger kuratoren om det seneste regnskab for konkursramte Momito Invest som havde store planer om at lave byfornyelse i Mårslet.

På investeringsplatformen Fundbricks bliver Momitos projekt Smedens Have i Mårslet præsenteret med denne tegning. Illustration fra Fundbricks.com

Advokat Mads Danielsen og hans kolleger hos Codex Advokater i Vejle er kommet på en svær opgave med at rydde op i konkursboet efter Momito Invest og flere af dets datterselskaber, blandt andet Smedens Have i Mårslet ApS.
Utroværdige regnskaber, stoledans på direktørkontoret og manglende dokumenter er noget af det som advokaten skal finde rede i.

Havde store planer i Mårslet
Som flere gange tidligere fortalt her i avisen, havde Momito Invest store planer om at opkøbe huse i Mårslet for at rive dem ned og bygge nyt og tættere i stedet.
Nedrivning af det bevaringsværdige hus på Lindegårdsvej 6 skulle have været første del af de aldrig gennemførte planer.
Ved Momitos konkurs i december blev advokat Mads Danielsen indsat som kurator for boet. Det vil sige at han skal finde ud af hvad der er af værdier i Momito og sørge for at kreditorerne får flest mulige af de penge de har til gode.

Rod i pengesagerne
Men nu, fire måneder efter konkursen, har kuratoren stadig ikke kunnet skaffe sig et overblik over hvilke værdier der reelt var i Momito-koncernen.
Der har nemlig været et stort rod i regnskaber og pengestrømme mellem moderselskaber og datterselskaber, og kuratoren har ikke fået udleveret de dokumenter han skal bruge fra Momitos tidligere ledelse og ejere.
Det fremgår af en redegørelse som kuratoren i denne uge har sendt til kreditorerne samt Skifteretten i Kolding og som Mårslet Avis har fået aktindsigt i.

Ikke retvisende tal
Blandt andet skriver kuratoren at det er hans vurdering at der reelt ikke har været værdier bag bogført gæld mellem de forskellige selskaber i koncernen, “hvorfor tallene ikke kan anses for at være retvisende på nogen måde”.
Redegørelsen fortæller også at hverken moderselskabet eller dets datterselskaber har haft egen bankkonto. I stedet er alle indtægter og udgifter for fem selskaber kørt gennem en enkelte bankkonto som tilhørte hovedejeren Linda Charning.
“Kurator undersøger fortsat dette forhold nærmere”, hedder det i redegørelsen.

Henviser til hinanden
Mårslet Avis har forsøgt at få en kommentar fra Linda Charning, men hun afviser at have haft noget ledelsesmæssigt ansvar i Momito Invest og vil ikke udtale sig. I stedet henviser hun til selskabets direktør.
Ifølge Erhvervsstyrelsens offentlige CVR-register hed direktøren Ole Vindeløv Sørensen på det tidspunkt hvor Momito gik konkurs.
Ham har Mårslet Avis ringet til og fik det svar, at den reelle direktør var Linda Charning, selv om der står noget andet i CVR-registeret.

Dans om direktørstolen
Et opslag i registeret afslører da også at der i 2023 åbenbart var en del forvirring om hvem der egentlig var direktør i Momito Invest.
Ifølge registeret satte Linda Charning sig i direktørstolen 26. juli 2023. Hun afløste Ole Vindeløv Sørensen. Men 13 dage senere, 8. august, blev der skiftet ud på direktørposten to gange.
Først fratrådte Linda Charning og blev erstattet af en duo bestående af Ole Vindeløv Sørensen og Jørgen Thomas Bruun.
Men allerede samme dag skiftede de tilbage igen, og nu var Linda Charning igen registreret som direktør, og de to herrer fratrådte posten.

Styrelse annullerede
Fire måneder senere, 5. december, skar Erhvervsstyrelsen igennem og erklærede at stoledansen i juli og august “beror på åbenbare nulliteter”. Det vil sige at de registrerede skift ikke var reelle.
Som konsekvens genregistrerede Erhvervsstyrelsen nu Ole Vindeløv Sørensen som direktør. En registrering som han selv åbenbart ikke er enig i.

Mulige konkurskarantæner
Udover at finde hoved og hale i regnskaber og pengestrømme skal kuratoren også beslutte om han vil indstille til domstolene at en eller flere i personkredsen omkring Momito Invest skal pålægges konkurskarantæne.
Bliver man pålagt konkurskarantæne, må man ikke deltage i ledelsen af et aktie- eller andelsselskab i en vis periode, normalt i tre år.

Ejer i fire uger
En af dem som er i risiko for at blive pålagt konkurskarantæne, er Poul Erik Petersen.
Han var hovedejer af Momito Invest i fire uger fra november til december 2022, hvorefter han overdrog selskabet til Linda Charning som han den gang var i parforhold med.
Både før, imens og efter han selv ejede selskabet, optrådte Poul Erik Petersen som Momitos repræsentant i Mårslet.
I de fire uger ejede han Momito Invest gennem sit eget holdingselskab, PE Petersen Holding ApS.
Også PE Petersen Holding er gået konkurs. Kuratoren her er advokatfirmaet Poul Schmith, også kendt som Kammeradvokaten, og også hos PE Petersen Holding er der ting i regnskabet som kuratoren har svært ved at få til at stemme med virkeligheden.

Nul værdier i selskab
Mårslet Avis har fået aktindsigt i en redegørelse fra Poul Schmith, dateret 19. januar, hvor det fremgår at kuratoren ikke har fundet nogen værdier overhovedet i boet efter PE Petersen Holding, selv om der ifølge selskabets seneste regnskab skulle være aktiver for 1,4 millioner kr.
Samme redegørelse fortæller også at kuratoren er i gang med at undersøge om der er grundlag for konkurskarantæne.
Som tidligere fortalt i Mårslet Avis har Poul Erik Petersen de seneste 31 år været involveret i hele 25 selskaber som er gået konkurs samt i 9 som er blevet tvangsopløst af myndighederne.

En tavs mand
Mårslet Avis har forsøgt at kontakte Poul Erik Petersen i forbindelse med denne artikel, men han har ikke reageret på avisens henvendelse.
Han har tidligere oplyst at han slet ikke må udtale sig om Momito eller hans egen konkurssag. Han har ikke villet fortælle hvem der har forbudt ham at udtale sig.

Tidligere artikler om sagen
Omstridt hus er solgt – ingen udsigt til penge til små investorer (23. februar 2024)
Lovede 9 procent i rente for investering i fallitbo (6. februar 2024)
Kreditor er klar til at overtage Mårslets ældste hus (24. januar 2024)
En pludselig tavs byudvikler har lang stribe konkurser bag sig (19. januar 2024)
Firma bag store byggeplaner er gået konkurs (17. januar 2024)
Under menupunktet Byudvikling kan du finde flere ældre artikler om Momito og Lindegårdsvej 6.

PerH.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.