Rideakademi kommer godt fra start – men tager livet af restaurant

Kustos Rideakademi - Vilhelmsborg Fri Fagskole åbner efter sommerferien med 32 elever på den første årgang. Opdateret 23. maj med nyheden om at Restaurant Mejeriet lukker.

Kustos Rideakademi - Vilhelmsborg Fri Fagskole åbner på Vilhelmsborg efter sommerferien. Arkivfoto.

Det nystiftede Kustos Rideakademi – Vilhelmsborg Fri Fagskole, der som navnet siger holder til på Vilhelmsborg, er ved at lægge godt fra start. Ifølge JP Aarhus har omkring 90 elever allerede meldt sig til den nye skoles første fem år.

– Vi har 32 elever som begynder den 4. september, og vi har allerede 27 elever til år to og 15 til år tre. Der er lige nu knap 90 elever til de næste fem år, så det er en meget flot søgning, siger forstander Toni Hessner til JP Aarhus.

Eleverne skal være fyldt 16 år eller have gået i skole i ni år før de kan begynde på Kustos Rideakademi – Vilhelmsborg Fri Fagskole. Den nye skole tilbyder undervisning på 10. klasse niveau samt en hestelinje og en håndværkerlinje. Sidstnævnte har fokus på snedker- og tømrerfagene.

Se flere oplysninger på skolens hjemmeside: https://vilhelmsborgfrifagskole.dk.

Restaurant Mejeriet lukker

Restauranten i det gamle herregårdsmejeris lokaler lukker når rideakademiet rykker ind.

OPDATERING 23. MAJ
Dagen efter historien om rideakademiets gode start følger JP Aarhus op med nyheden om at Restaurant Mejeriet på Vilhelmsborg lukker sidst i september som en direkte konsekvens af opstarten af den nye skole.

Forklaringen er at Kustos Rideakademi – Vilhelmsborg Fri Fagskole skal bruge stedets selskabslokaler til undervisning på hverdage. Og ifølge restauratør Jørgen Danielsen er det ikke muligt at drive restauranten på de nye præmisser.

Skole er vigtigere
– Når Vilhelmsborg har bestemt sig for at lave en friskole i de samme lokaler, er det desværre samtidig en afslutning på vores engagement, siger han til JP Aarhus.
Vilhelmsborgs direktør Casper Cassøe er ked af at restauranten lukker.
– Vi synes, det er ærgerligt, men nu har vi en anden mulighed for at kunne bruge lokalerne noget mere, og det, synes vi, er vigtigere, siger han til avisen.

PerH.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.