Projektfirma leder efter grund til ny dagligvarebutik

En projektudvikler har kontaktet fællesrådet for at sondere muligheder og holdninger til en butik mere i Mårslet.

Firmaet Pro Developments undersøger muligheden for at etablere en dagligvarebutik mere i det centrale Mårslet.

Mårslet kan være på vej til at få en tredje dagligvarebutik efter Superbrugsen og Rema 1000.
I februar tog projektudvikler Brian Svart fra firmaet Pro Developments initiativ til et møde med Mårslet Fællesråds forretningsudvalg (FU) for at undersøge fællesrådets holdning til en ny butik.
Ifølge firmaets hjemmeside har Pro Development arbejdet med projekter for flere butikskæder, blandt andet Netto-kæden.
Det er dog uvist om det er Netto eller en anden kæde som Brian Svart undersøger de lokale muligheder for. Han vil intet oplyse selv. Hos Salling Group, som ejer Netto-kæden, vil senior manager Kasper Reggelsen hverken be- eller afkræfte muligheden:
– Vi er altid på udkig efter gode placeringer til nye butikker – og Mårslet er naturligvis også med i de tanker. Mere konkret kan vi ikke komme det på nuværende tidspunkt, siger han.

Proces skal afklare byens holdning
Fællesrådet har ikke taget stilling til om det vil være godt at få en butik mere, eller hvor den i givet fald skal ligge, oplyser FU-formand Anders Kjær.
– For os er det vigtigt, at det bliver byens interesser og ikke enkeltstående projekter, der bliver styrende for udviklingen i bymidten. Vi vil derfor forberede en proces med det formål at finde frem til byens holdninger til hvad der skal være af funktioner i byen og hvordan bymidten skal udvikle sig, siger Anders Kjær.
FU har endnu ikke besluttet hvordan processen konkret skal gribes an.

Flere muligheder undersøgt
Projektudvikleren har også spurgt Aarhus Kommune om en ny butik kan placeres nær den kommende Bering-Bedervej. Det fremgår af referatet fra FU-mødet i februar på maarslet.nu. Men kommunen svarede ham at kommuneplanen kun giver mulighed for en placering i centerområdet, det vil sige mellem Letbanen og Bomgårdshaven.
På mødet med FU pegede Brian Svart på Borgerhuset som en mulig placering. Men ifølge Borgerhusets formand Heidi Damkjær er der absolut ingen planer om at etablere en butik på Borgerhusets grund, og hun er ikke blevet kontaktet om et sådant projekt.

Ledig grund er for lille
Den eneste ledige byggegrund i centerområdet er på cirka 600 kvadratmeter og ligger mellem lægehuset og stationen. Den ejes af Poul H. Poulsen, og han kan slet ikke se den indgå i byggeri af en dagligvarebutik. Det er den alt for lille til, mener han.
Poul H. Poulsen er i øvrigt også medlem af fællesrådets FU. Men han vil erklære sig inhabil og ikke deltage i møder hvor FU taler om udvikling i bymidten, oplyser han.
PerH.

4 kommentarer

  1. Pudsigt at kommunen siger:
    Kommuneplanen kun giver mulighed for en placering i centerområdet, det vil sige mellem Letbanen og Bomgårdshaven.
    På et tidspunkt var der en dagligvarebutik der havde planer om en butik på en tom grund på Damgårdstoften hvor den nu i dag er bygget leje og eje boliger.
    Kommunen havde planer om at gøre det tilladt at opføre en butik, men ansøger trak sig.

  2. Jeg tar med kyshånd mod en dagligvarebutik hernede i Øvre Mårslet.

  3. Lidt underligt at de fleste i Fællesrådet er involveret i kommende politiske beslutninger om byens fremtid. Gælder enten som grundejere eller politikere. Troede faktisk man skulle bo i byen for at være i rådet? Og det mindste man kan gøre som politiker er vel at sætte sig ind i hvad det drejer sig om. Glæder mig faktisk til kommunevalget

Skriv kommentar

Your email address will not be published.