Planlagt underskud i Superbrugsen

Bestyrelsen og uddeler Troels Laursen er tilfredse med Superbrugsens økonomi. Sidste års beskedne underskud skyldes årets store investeringer.

Minus i regnskabet for 2020 skyldes investeringer i ombygning og nyt inventar.

Det var helt efter planen og som forudset i budgettet at Superbrugsen kom ud af 2020 med et underskud på 330.000 kr. efter skat. En del af udgifterne til årets store ombygning og nyt inventar blev nemlig finansieret over driften, og uden de investeringer havde der været overskud i kassen.

Det fremgik af uddeler Troels Laursens fremlæggelse af 2020 regnskabet på onsdagens virtuelle generalforsamling i Mårslet og Omegns Brugsforening A.M.B.A., som foreningen bag den lokale Superbrugs hedder. I alt købte mårsletterne ind for 36,5 millioner kr. i butikken sidste år, og de tankede benzin og diesel på OK tanken for 11,1 millioner kr.

Udvidelse og modernisering for 11,7 millioner kr. sidste år
Sidste års investeringer i udvidelse og modernisering løb op i 11,7 millioner kr. For at betale dem blev der optaget nye lån for omkring 10 millioner kr. Dertil kommer 8,6 millioner kr. som blev investeret i 2019.
Foreningens egenkapital er nu på 19,2 millioner kr., svarende til 49,2 procent af værdien af bygning, inventar, varer og andre aktiver.

– Det viser at vi fortsat har en sund og stærk forretning, konkluderede Troels Laursen.
Generalforsamlingen forløb helt og aldeles fredeligt, og hele bestyrelsen blev genvalgt.
PerH.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.