Plan om rækkehuse droppet – grund sælges til erhverv

Areal ved siden af Rema 1000 skal fortsat være erhvervsområde med max en bolig per grund.

Kommunen vil ikke tillade rent boligbyggeri på den tomme grund ved siden af Rema 1000, hvis der skal være tilkørsel fra Mårslet Byvej.

Opdateret 3. maj med kommentar fra Randi Sandholm, Aarhus Kommune.

I flere år arbejdede forskellige forretningsfolk med en plan om at bygge rækkehuse på den tomme grund ved siden af Rema 1000 på Mårslet Byvej.
Men den ide er nu definitivt opgivet, og den næsten 3000 kvadratmeter store matrikel er nu til salg til erhvervsformål, oplyser Mads Bjerrum Christensen.
Han er industrichef hos ejendomsmægleren EDC Erhverv der annoncerer grunden til salg for 2,6 millioner kr.

Mægler og kommune uenige om årsag
Ifølge ejendomsmægleren er planen om rækkehuse droppet fordi Aarhus Kommune sagde nej til den ændring af lokalplanen som ville være nødvendig hvis rækkehusene skulle bygges.
Kommunens sagsbehandler Randi Sandholm har dog en lidt anden udlægning.
Ifølge hende ville kommunen godt tillade byggeri af rækkehuse, forudsat at der blev vejadgang til området fra Hørretvej.
I dag er vejadgangen via Mårslet Byvej som også lægger asfalt til tung erhvervstrafik.

Ejeren må have bolig
Hvorom alting er, så fortsætter den gældende lokalplan nu uden ændringer.
Den siger at området kun må bruges til industri-, lager- og værkstedsvirksomheder samt til offentlige formål.
Dog må der per grund bygges en enkelt bolig. “Den skal som hovedregel bebos af virksomhedens ejer”, hedder det i lokalplanen.
Lokalplanen siger også at hver grund skal være på mindst 1000 kvadratmeter. Det vil sige at køberen kan dele den matrikel der er til salg, op i to grunde. De må så hver rumme en virksomhed og en bolig.

Ejes af familien bag Svalk
Mads Bjerrum Christensen forestiller sig at den kommende køber for eksempel kan være en håndværker med behov for et værksted, en web-butik eller en anden virksomhed som har brug for en grund til byggeri af et lager.
Grunden ejes af Anette Elisabeth Hansen fra familien Nørup Hansen som i 46 år har drevet virksomheden Svalk længere henne ad Mårslet Byvej.
Som tidligere omtalt her i avisen har familien for nylig solgt Svalk til et firma på Fyn.

PerH.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.