Plan B går i gang: Tandervej spærres en måned mere

Mange mårslettere har kritiseret forsinkelsen af vejarbejdet, og kommunen er enig i kritikken. Nu er der lavet en ny tidsplan.

Strækningen er i så dårlig stand, at både asfalt og underlag skal udskiftes. Foto: Johannes Reimer.

Mange borgere har efterlyst handling vedrørende den spærrede strækning på Tandervej, og nu er svaret kommet fra Aarhus Kommune: Den vigtige indfaldsvej til Mårslet holdes lukket i længere tid. Nu er planen at den først skal åbne i uge 29, altså i ugen efter 14. juli.
Tandervej har været lukket mellem de to rundkørsler i sydbyen siden april så entreprenøren MJ Eriksson kunne få ro til at udvide og renovere vejen samt bygge cykelsti. Men der blev nærmest gravkammer-roligt, mente mange borgere som undrede sig over lange perioder uden aktivitet fra maskinerne.

Forsinkelsen er ikke acceptabel
– Vi har talt alvorligt med entreprenøren, for det er ikke acceptabelt at der er gået så lang tid, siger anlægschef Trine Buus Karlsen fra kommunens teknik- og miljøafdeling.
Entreprenøren har forklaret forsinkelsen med de usædvanligt store mængder regn der faldt både i efteråret og her i foråret. Desuden var jorden under vejen dårligere end man havde forventet, så al asfalt og underlag skal fjernes.

Fejlvurdering
Men kommunens anlægschef mener at en del af forsinkelsen også skyldes en fejlvurdering fra entreprenøren.
– Vi havde nok håbet at de havde prioriteret arbejdet med Tandervej noget højere, siger Trine Buus Karlsen.

Ingen dagbøder
På skiltene står der at vejen er spærret til 14. juni, men ifølge den nye plan sker åbningen først en måneds tid senere.
– Vi har ikke fået en garanti, men vi vil være over entreprenøren hver uge, fortæller anlægschefen.
Aarhus Kommune får ingen dagbøder i kassen trods forsinkelsen.

Cykelsti bliver også forsinket
Den nye plan indebærer også at arbejdet med at lave en ny cykelsti gennem Mårslet bliver udskudt til efter sommerferien. Oprindeligt var planen at strækningen på Tandervej skulle være lukket mens der blev bygget sti, men nu bliver vejen holdt åben under stiarbejdet i efteråret.

Entreprenør: Det er kommunens fejl
MJ Erikssons regionschef Morten Rahbek har efterfølgende svaret at det er kommunen som har forsinket projektet. Læs hans svar i artiklen Entreprenøren forstår ikke kritikken af forsinkelser på Tandervej.

johs.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.