Omstridt hus er solgt – ingen udsigt til penge til små investorer

Den største kreditor har overtaget Lindegårdsvej 6 for to millioner kr. Små investorer blev lovet et super projekt med meget høj sikkerhed, men salget indbringer nul kroner til dem.

Det 244 år gamle hus på Lindegårdsvej 6 har status som bevaringsværdigt og må kun rives ned med kommunens tilladelse.

Konkursboet efter selskabet Smedens Have i Mårslet ApS har nu overdraget det gamle hus på Lindegårdsvej 6 til ejendommens eneste tinglyste långiver, Roskilde-firmaet Draupnir Invest ApS. Det viser oplysninger på Tinglysning.dk.
Draupnir betaler konkursboet to millioner kr. for hus og grund, hvilket er mindre end Draupnirs pant i ejendommen.

Gæld er dobbelt så høj som salgspris
Men Smedens Have i Mårslet ApS har en samlet gæld som er mere end dobbelt så stor som det beløb Draupnir nu overtager selskabets ejendom for. Dermed står en række kreditorer til at tabe penge på det kuldsejlede byggeprojekt som Lindegårdsvej 6 skulle have været en del af.
De som har penge i klemme, er især en række små investorer som har ladet sig friste af et tilsyneladende vældig godt tilbud på internet-platformen Fundbricks.com.
Via platformen har de udlånt i alt 1,85 millioner kr. til projektet.

Ingen realistisk udsigt til tilbagebetaling
Fundbricks-investorernes chance for at få noget retur er meget små.
Advokat Mads Danielsen er kurator efter konkursboerne i både Smedens Have i Mårslet ApS og det ligeledes konkursramte Momito Invest der indtil konkursen ejede Smedens Have i Mårslet ApS.
Han forklarer långivernes situation med disse ord:
– De øvrige kreditorer i Smedens Have i Mårslet ApS synes ikke umiddelbart at have nogen realistisk udsigt til at få inddækket deres tilgodehavender i selskabet.

Flere crowdlending-projekter
Udover projektet i Mårslet har Fundbricks også skaffet såkaldte crowdlending lån til tre andre ejendomsprojekter under Momito-koncernen, et i Fredericia og to i Roskilde.
Ejendommen i Fredericia er sat på tvangsauktion i næste uge, og Momito-datterselskabet bag det ene af projekterne i Roskilde er ved at blive lukket ned.


‘Et super super projekt’

“Vi har nu endnu et super super projekt på Fundbricks. Denne gang er vi 10 min syd for Århus i en velhaverby som hedder Mårslet”.
Citat fra Fundbricks nyhedsfeed 2. november 2021

Med ovenstående ord blev projektet Smedens Have i Mårslet i november 2021 slået op på platformen Fundbricks.com. Der blev annonceret med en forrentning på 9 procent p.a. til alle som ville investere 10.000 kr. eller mere som lån til projektet.
Det hele var ganske simpelt, må man forstå på omtalen i nyhedsfeedet på Fundbricks.com.

“Udvikler køber et par huse og nedriver. Herefter kan han ansøge kommunen om, at bygge ca 1300 kvm rækkehuse. I bliver betalt tilbage, når denne ansøgning er godkendt efter ca 12 måneder 🚀😃”.
Citat fra Fundbricks nyhedsfeed 2. november 2021.

Manglede tilladelse til nedrivning
Realiteten var at Momito Invest ApS via datterselskabet Smedens Have i Mårslet den gang i november 2021 kun ejede en enkelt ejendom her i byen, nemlig Lindegårdsvej 6, og ikke havde tilladelse til at rive det bevaringsværdige hus ned.
Tværtimod havde Aarhus Kommune stillet i udsigt at den næppe ville tillade nedrivning.

Høj sikkerhed
19 dage senere hed det i et nyt opslag på Fundbricks nyhedsfeed:

“Udvikler køber en byggegrund af et dødsbo og kan udstykke denne i 2 parceller. De 2 parceller er forsigtigt vurderet til + 6 mio kr og udvikler skal “kun” bruge 4.3 mio kr til at købe denne 😲(høj sikkerhed for dig allerede her)
Det vil sige, at I har en meget meget høj sikkerhed, da han bare kan udstykke disse 2 parceller og sælge dem via mægler. Der er vild efterspørgsel på sådanne grunde, da Mårslev er en velhaverby.
Citat fra Fundbricks nyhedsfeed 21. november 2021

Den byggegrund som angiveligt var ‘forsigtigt vurderet’ til 6 millioner kr., er Lindegårdsvej 6 som nu er overtaget af Draupnir for blot 2 millioner kr.

En skøøøøn følselse
Allerede fire dage efter var det tilsyneladende lykkedes at få investorer til at låne så mange penge til projektet som Momito Invest ønskede.
Det var ikke kun en god nyhed for Momito, men også for ejerne af Fundbricks.com som dermed sikrede sig et honorar på 300.000 kr. for at formidle lånene.
Dagen blev da også fejret med fed skrift og adskillige smileys på Fundbricks.com:

ENDNU ET PROJEKT ER FULDTEGNET😃🚀🥳🍾
Så er endnu en pulje fuldtegnet hos Fundbricks og vi er super glade for, at sætte udvikleren i gang i Mårslet ved Århus – en skøøøøn følselse 😃”
Citat fra Fundbricks nyhedsfeed 25. november 2021.

Tavs direktør
Mårslet Avis ville godt have spurgt Fundbricks’ direktør Thomas Rolin om hvad han i dag tænker om det projekt som han kaldte super super og havde en skøn følelse omkring.
Men Thomas Rolin har hverken reageret på telefonopkald eller mail.

Og tavs projektleder
Avisen har også forsøgt at få en kommentar fra erhvervsmægler Poul-Erik Petersen der styrede projekt Smedens Have i Mårslet for Momito Invest.
I fire uger i november-december 2022 nøjedes Poul-Erik Petersen ikke med at arbejde for Momito Invest, han ejede også selskabet. Kort før julen 2022 solgte han det til sin daværende kæreste.
Men han må ikke længere udtale sig om noget med Momito eller Smedens Have-projektet, oplyser han. Han vil ikke oplyse hvem der forbyder ham at udtale sig.

Tidligere artikler om sagen
Lovede 9 procent i rente for investering i fallitbo (6. februar 2024)
Kreditor er klar til at overtage Mårslets ældste hus (24. januar 2024)
En pludselig tavs byudvikler har lang stribe konkurser bag sig (19. januar 2024)
Firma bag store byggeplaner er gået konkurs (17. januar 2024)
Under menupunktet Byudvikling kan du finde flere ældre artikler om Momito og Lindegårdsvej 6.

PerH.

1 kommentar

  1. UPS, når man ser på dette selskabs resultater, kr. o i indtjening. egenkapital kr. o ,- jeg kan ikke se om der er sammenhæng med evt.
    andre selskaber, men hvor reelt disse penge kommer fra ?? nok ikke det bedste som er sket, spændende når man er nabo til dette hus.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.