Hushandel kan føre til byggeri i to etager

En ny ejer af advokatkontoret på Tandervej vil formentlig få ret til at rive bygningen ned og bygge nyt i to etager, vurderer advokat Kirsten Tolstrup.

Advokat Kirsten Tolstrups salg af kontoret på Tandervej kan meget vel føre til stor forandring på en af de mest centrale adresser i Mårslet.

Tilbage i 2007 fik Kirsten Tolstrup tilladelse til at rive den nuværende bygning på 223 kvadratmeter ned og bygge en ny på cirka 500 kvadratmeter, fordelt på to etager. Som loven foreskriver, udløb byggetilladelsen da den ikke var blevet udnyttet i to år; men Kirsten Tolstrup forventer at en ny ejer vil kunne få ny tilladelse til et byggeri i samme størrelse med boliger og måske et erhvervslejemål.

Drosler aktiviteter ned
Som salgsskilte på ejendommen har fortalt gennem nogen tid, har Kirsten Tolstrup sat sit kontor til salg gennem RealMæglerne Broholm. Om baggrunden forklarer hun:

– Jeg er blevet 67 år og vil drosle min forretning ned. Jeg flytter kontorholdet hjem til min private adresse på Obstrupvej og vil fremover kun tage sager med en forventet varighed på mindre end et år; hushandler, ægtepagter, testamenter, dødsboer og den slags. Så folk kan stadig kontakte mig om nye, mindre sager; men jeg har ikke længere behov for kontoret på Tandervej.

Byggeplan vakte stor debat
Det vakte stor lokal debat da Kirsten Tolstrup og hendes daværende forretningspartner Peter Kjær i 2007 søgte og fik tilladelse til en fordobling af det bebyggede areal på Tandervej 6 A. Deres plan var at indrette tre erhvervslejemål i stueetagen og tre boliger på overetagen. Men planen mødte modstand hos naboer og en del andre borgere.
Artiklen fortsætter under faktaboksen.

Fakta om Tandervej 6 A

 • På adressen lå Andelsmejeriet Kildevang som blev oprettet af lokale landmænd i 1885 og lukkede i 1948.
 • I 1962 blev det gamle mejeri revet ned og den nuværende bygning opført af Mårslet Brugsforening. Brugsen flyttede til sin nuværende placering i 1975.
 • I 1976 åbnede Provinsbanken (fra 1990 Den Danske Bank) en filial i bygningen.
 • I 1995 lukkede banken, og der kom kiosk i stedet.
 • Da kiosken lukkede i 2005, blev ejendommen solgt til advokat Kirsten Tolstrup og fysioterapeut Peter Kjær. De ønskede at udvide bygningen fra 223 til cirka 500 kvadratmeter, primært ved at sætte en etage mere på, og omdanne brugen til blandet erhverv og boliger.
 • Byggeprojektet vakte stor lokal debat, men blev godkendt af kommunen i 2007. Det er dog endnu ikke ført ud i livet.
 • I dag er Kirsten Tolstrup eneejer og har advokatkontor på adressen.
 • Ejendommen er til salg for 4,975 millioner kr. via RealMæglerne Broholm.
 • Se ejendomsmæglerens salgsannonce ved at klikke her.

  Kilde: Mårslet Egnsarkiv mm.

Modstanderne mente at en bygning af den størrelse slet ikke passede til bymiljøet i Mårslet, og at den ville give trafikale problemer med farlige situationer for bløde trafikanter. De kritiserede også at Fællesrådets forretningsudvalg (FU), hvor Kirsten Tolstrup sad på en suppleantpost, ikke gjorde indsigelser mod byggeplanen over for kommunen.

Ekstraordinært repræsentantskabsmøde
Debatten blev så voldsom at FU i juni 2007 indkaldte til et ekstraordinært møde i Fællesrådets repræsentantskab for at få renset luften. Her fik FU det tillidsvotum som man havde bedt om, med 34 stemmer for og 10 imod. 7 stemmer var blanke, hedder det i et referat hos Mårslet Egnsarkiv.

Året efter kom finanskrisen der sendte ejendomsmarkedet til tælling, Peter Kjær trak sig ud af projektet, og af den ene og den anden grund blev retten til at bygge nyt i to etager på grunden ikke udnyttet. Men Kirsten Tolstrup forventer at en ny ejer vil søge og få en ny tilladelse til et byggeri i samme størrelse som det droppede.

Tror Mårslet bliver pænere med nybyggeri
– Jeg tror at Mårslet vil blive pænere med et nyt byggeri på stedet. Det er jo lige i hjertet af byen, og jeg har aldrig syntes at den nuværende bygning er særlig attraktiv, siger hun. Hun forventer dog ikke at en ny ejer vil indrette tre butikker eller kontorlokaler i den nederste etage som oprindelig planlagt.

– Det er tiden nok løbet fra på det sted. Jeg forventer at der primært er grundlag for boliger på adressen, vurderer hun.

Forventer op til seks boliger
Ifølge Kirsten Tolstrup er ejendomsmægleren i kontakt med mulige købere af ejendommen.
Den nuværende bygning er på 223 m². Efter projektets gennemførelse forventer Kirsten Tolstrup at der kan blive op til seks boliger fordelt på ca. 510 m² i to etager. Alternativt kan en af boligerne i stueetagen måske blive butik eller liberalt erhverv.
PerH. 

3 kommentarer

 1. Det kunne være smukt med et byggeri, der i størrelse og stil harmonerer med den gamle gule ejendom på den anden side af åen. Synes det er vigtigt for hele Mårslet, at det gamle landsby præg i bymidten styrkes.

 2. Mange tak for gennemgangen af historikken! Mon ikke de fleste i Mårslet har undret sig over den triste bygning, som ingen tilsyneladende har keret sig om! Håber, det lykkes for Kirsten Tolstrup at få den solgt, så hun kan komme videre.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.