Ofre for jordskælv får hjælp for 24.800 kr. fra Mårslet

23.282 kr. fra salg af burgere er toppet op med 1.500 kr. fra ponytrækning for børn. Pengene går til generatorer, telte og toiletfaciliteter i de ramte områder i Tyrkiet.

Med hjælp fra hans sønner og nogle venner og kolleger (i baggrunden) solgte Gürkan Gürsoy burgere til støtte for jordskælvsofre i Tyrkiet.

De voldsomme billeder fra de jordskælvsramte områder i Tyrkiet og Syrien har rystet hele verden og sat gang i mange indsamlinger til støtte for ofrene.
I Mårslet er det kokken Gürkan Gürsoy der er gået forrest i arbejdet med at samle ind til de ramte. Mandag i denne uge lavede han med hjælp fra hans sønner og et par kolleger og venner pulled pork burgere i lange baner. I Multihallen blev de afhentet af de omkring 450 mårslettere der forinden havde afgivet deres bestillinger i Facebookgruppen Mårslet og Omegns Opslagstavle.

Rotary-klub hjælper
50 kr. kostede hver burger, og hele fortjenesten bliver brugt på hjælp til jordskælvsofre i Tyrkiet, hvor Gürkan Gürsoy har både rødder og kontakter. 23.282 kr. blev det til, da regnskabet var gjort op.
– Jeg sender pengene til Rotary klubben i Alanya. Jeg kender deres formand og stoler fuldt ud på ham. De har sat gang i et projekt med at skaffe generatorer, telte og toiletfaciliteter til de ramte områder, så det er det pengene herfra går til, fortæller Gürkan Gürsoy.

Man skal ikke være ret stor for at få eller give en ridetur. Foto: Mystyle.

1500 kr. fra ponytrækning
Tirsdag eftermiddag fik han ekstra 1500 kr. at sende videre til Tyrkiet. De penge stammer fra et hurtigt organiseret arrangement med ponytrækning for børn på parkeringspladsen ved Multihallen. 25 kr. kostede en tur, og i løbet af en time blev op mod 40 børn trukket rundt på en af de fire ponyer der lagde ryg og ben til.
– Nogle af forældrene betalte ekstra i den gode sags tjeneste, fortæller hestetræneren Gitte Vestergaard fra firmaet Mystyle som stod for ponytrækningen.

Striglepiger
– Man vil jo så gerne gøre noget når man ser hvor frygteligt det er dernede. Og når Gürkan så lavede en indsamling, var det oplagt at koble sig på, siger hun.
Ponyerne blev trukket af striglepiger som er piger der hjælper med at passe stald og heste hos Mystyle på Obstrupvej.
– Det er også en god oplevelse for de piger at se at man kan være med til at hjælpe andre på den måde, tilføjer Gitte Vestergaard.

Fire ponyer hjalp med at samle penge ind til de ramte områder i Tyrkiet. Foto: Mystyle.

PerH.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.