Nyt samarbejde om sunde fællesskaber for børn og unge

TMG, Juniorklubben og Klub M står sammen bag et nyt tilbud som inviterer alle skolebørn fra 4. til 7. klasse til sjove aktiviteter i Multihallen.

Der er fart på når børnene folder sig ud i Multihallen.

Op mod et halvt hundrede børn i 11 – 12 års alderen sprinter, hopper og hujer rundt mellem hinanden på Multihallens gulv. Tempoet er fuld speed frem, til siden og frem igen; børnene er tydeligt tændte på legen.
Forskelligt farvede veste viser at de er delt op i to hold, det ene med røde striber på vestene, det andet med hvide striber. Konstant kaster de bløde bolde af stof mod spillerne fra det andet hold.

Hvad er meningen?
Ved sidelinjen står TMG’s foreningsudvikler, Pernille Bechsgaard Fast, og Mogens Birkelund, pædagogisk leder af Juniorklubben og ungdomsklubben Klub M, og forklarer avisens reporter hvad det hele går ud på. Både det at de er her i hallen sammen med børnene en fredag eftermiddag og legen på banen.

Kropslig Stratego
For at tage det sidste først, så er der gang i et slag Fun Battle; en kropslig udgave af brætspillet Stratego. Hvert af de to hold har en fane som det andet hold skal prøve at erobre, og man er død og ude når man bliver ramt af en af stofboldene.

Nyt samarbejde
At børnene kan spille Fun Battle og udfolde sig i andre lege i Multihallen efter skoletid skyldes at TMG og de to klubber er gået sammen om initiativet KiM – en forkortelse for Klub i Multihallen.
– Vi vil gerne aktivere de unge mennesker. Det er ikke dem allesammen der går til noget i TMG, og for os handler det om at få dem ud i nogle sunde fællesskaber og væk fra skærmene, forklarer Pernille Bechsgaard.
Hun bliver fulgt op af Mogens Birkelund:
– Generelt har der været en en tendens til at klubber og idrætsforeninger kunne komme til at konkurrere om de samme børn. Men nu går vi i stedet sammen om at give børnene et nyt tilbud.

Penge og pædagoger
Helt konkret går samarbejdet ud på at TMG betaler leje til fonden bag Multihallen for den tid hallen bliver brugt til KiM-aktiviteterne, mens klubberne stiller med de pædagoger som er til stede.
For klubberne giver det nye samarbejde mulighed for at børene kan udfolde sig fysisk langt mere end førhen, hvor klubberne ikke havde adgang til Multihallen.

Pernille Bechsgaard Fast fra TMG og Mogens Birkelund, pædagogisk leder af klubberne i Mårslet.

Alle kan hoppe ind
For TMG giver samarbejdet kontakt med de børn og unge som ikke er så interesserede i de traditionelle idrætsgrene.
– I de aktiviteter vi laver i det her regi, kan alle bare hoppe ind uanset om man har prøvet det før eller ej. Det er ikke ligesom med fodbold eller håndbold hvor det kan være svært at være ny hvis de andre allerede har spillet et par år. Vi taber også mange unge; fra de går i 7. klasse og frem, fortæller Pernille Bechsgaard.

Uden for rammerne
Hun fortsætter:
– Det her er første skridt i det ungdomsarbejde som TMG vil i gang med uden for idrætsforeningens normale rammer. Det handler om at få de unge til at blive ved med at være fysisk aktive og skabe nogle sunde fællesskaber som ikke nødvendigvis er omkring en skærm.
– Og hovedformålet er at de unge mennesker skal trives, supplerer Mogens Birkelund.


– Jeg føler mig fri i spillet

Clara Holup Holm fra 4. C er en af børnene i Multihallen denne eftermiddag. Hun fortæller:
– Jeg kan rigtig godt lide at spille boldspil. Jeg føler mig fri når jeg spiller med mine venner. Jeg føler at jeg lever mig ind i spillet og bliver del af noget stort.
– Hvis jeg ikke havde været her, havde jeg nok været henne i klubben og lavet krea. Måske havde jeg lavet en julekalender, eller malet noget.


– Sjovt fællesskab

Herman Friis Jensen fra 5. A fortæller hvorfor han er med i KiM-aktiviteterne:
– Det er sjovt at være med i et fællesskab med mine skolekammerater, både dem fra min egen klasse og fra andre klasser.
– Hvis jeg ikke havde været her nu, havde jeg nok været henne i klubben og måske leget med nogle venner. Eller jeg kunne også have været hjemme, eller måske haft en legeaftale med nogen. Men jeg vil hellere det her.

Kort om KiM

  • KiM står for Klub i Multihallen.
  • Et samarbejde mellem TMG og klubberne for børn og unge i Mårslet, indledt i dette skoleår.
  • Alle fra 4. til 7. klassetrin kan være med, uanset om de er medlemmer af TMG eller en af klubberne.
  • 4. og 5. klassetrin kan deltage i KiM’s aktiviteter onsdag kl. 13.45 – 14.45 og fredag kl. 13.30 – 14.30.
  • 6. og 7. klassetrin kan deltage onsdag kl. 14.45 – 15.45 og fredag kl. 14.30 – 15.30.

PerH.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.