Ny idrætsgren i Mårslet: Krolf

Krolf, som er en blanding af golf og kroket, får lokal premiere i Bomgårdshaven tirsdag 4. april.

Formanden for den nye klub, Lars P. Nielsen, demonstrerer hvordan man spiller krolf.

Alle kan være med uanset alder og fysiske formåen, lover Lars P. Nielsen, om det nyeste aktivitetstilbud i Mårslet; krolf.
Lars P. Nielsen er initiativtager til og formand for Mårslet Krolfklub. Klubben blev stiftet i oktober sidste år og er efter en række forberedelser klar til at sætte det første organiserede spil krolf i Mårslet i gang. Det sker tirsdag 4. april kl. 10 i Bomgårdshaven ved siden af OK tanken. Alle interesserede er velkomne.

Tre baner i Bomgårdshaven
Klubben har af kommunen fået lov til at låne Bomgårdshaven og anlægge tre baner på det grønne areal. En krolf-bane er ganske enkelt en stribe slået græs med 12 huller som er store nok til at en kugle af størrelse som dem man spiller med i kroket kan falde derned.
Spillet er lige så simpelt som banen. Spillerne slår til hver sin kugle med en kølle som også ligner en ditto til kroket. Vinderen er den som bruger færrest slag på at få kuglen i alle huller.

Meget socialt spil
– Det er halvt kroket, halvt golf og helt sjovt, siger Lars P. Nielsen og fortsætter:
– Alle spiller mod alle, men mest spiller man mod sig selv. Man prøver at gøre det bedre end sidste gang. Og så handler det meget om det sociale. Vi hygger os og snakker meget sammen når vi går rundt på banen i hold af tre – fire spillere.

Også for folk med arbejde
Mødetiden en tirsdag formiddag kunne tyde på at krolf er et spil for pensionister og andre uden for arbejdsmarkedet. Men også folk med et arbejde at passe er skam velkomne, understreger formanden.
– Vi vil undersøge hvornår folk helst vil spille, og så gør vi det to – tre gange om ugen når flest kan. En af gangene bliver helt sikkert lørdag formiddag hvor folk med almindelige arbejdstider kan være med, siger han.

Låg over hullerne
Selv om der bliver anlagt krolfbaner på arealet, kan Bomgårdshaven forsat bruges til kræmmermarked og andre aktiviteter, understreger Lars P. Nielsen.
– Og når banerne ikke er i brug, lægger vi låg over hullerne, så pindsvin og andre dyr ikke kan falde derned, forklarer han.

Nej til TMG, ja til DGI
For at holde kontingent så lavt som muligt har Mårslet Krolfklub besluttet at den ikke vil være tilsluttet TMG som byens øvrige idrætsliv er. Derimod har den nystiftede klub meldt sig ind i den landdækkende idrætsorganisation DGI som har en afdeling for krolf.
Klubbens indkøb af køller og kugler med mere samt opførsel af et skur til opbevaring bliver dækket af tilskud fra DGI, Mårslet Juletræslaug og Mårslet Fællesråd.

PerH.

1 kommentar

Skriv kommentar

Your email address will not be published.