Ny ejer vil lade bevaringsværdigt hus stå

Investeringsselskab som har overtaget Lindegårdsvej 6, vil ikke genoplive den tidligere ejers planer om nedrivning. Uvist hvad der skal ske på den store grund.

Det 244 år gamle hus på Lindegårdsvej 6 er klassificeret som bevaringsværdigt, selv om det har stået tomt i flere år og er ramt af skimmelsvamp.

Den nye ejer af det 244 år gamle hus på Lindegårdsvej 6 har endnu ikke besluttet sig for hvad der skal ske med huset og den 1510 kvadratmeter store matrikel som det ligger på.
– Vi tager først en dialog med kommunen om hvad der kan lade sig gøre. Men jeg forventer ikke at huset kan rives ned. Så det bliver stående, siger Ulrik Regaard Larsen, direktør i Draupnir Invest ApS.

Havde plan om rækkehuse
Gennem sit datterselskab Investeringsselskabet af 12. september 2023 ApS har Draupnir overtaget Lindegårdsvej 6 efter konkursen i Momito Invest og dettes datterselskab Smedens Have i Mårslet ApS.
Som tidligere omtalt her i avisen havde Momito oprindelig en plan om at rive det gamle og ubeboede hus ned og opkøbe nabohuse for at rive dem ned også. Det skulle give plads til byggeri af rækkehuse.
Den plan røg i vasken da kommunen ikke ville give den nødvendige tilladelse til nedrivning af det bevaringsværdige gamle hus og da de nærmeste naboer ikke ville sælge til Momito.

Ingen genoplivning
Den gamle plan bliver ikke genoplivet af Draupnir. Ej heller vil den nye ejer gå i Momitos fodspor og opsøge naboerne for at tilbyde dem køb af deres ejendomme.
– Hvis de er interesserede i at sælge, går jeg ud fra at de selv vil kontakte mig, siger Ulrik Regaard Larsen.

Bliver ikke holdt ved lige
Selv om han er indstillet på at lade det bevaringsværdige hus blive stående, har Ulrik Regaard Larsen endnu ikke sat noget arbejde i gang for at holde huset ved lige eller renovere det.
I stedet afventer han resultatet af den dialog med Aarhus Kommune som et arkitektfirma fører på Draupnirs vegne.
– De har sagt at vi i løbet af halvanden måneds tid kan få en fornemmelse af hvad vi kan få lov til. Først derefter kan vi tage de næste skridt, siger Ulrik Regaard Larsen.

Tidligere artikler om sagen
Omstridt hus er solgt – ingen udsigt til penge til små investorer (23. februar 2024)
Lovede 9 procent i rente for investering i fallitbo (6. februar 2024)
Kreditor er klar til at overtage Mårslets ældste hus (24. januar 2024)
En pludselig tavs byudvikler har lang stribe konkurser bag sig (19. januar 2024)
Firma bag store byggeplaner er gået konkurs (17. januar 2024)
Under menupunktet Byudvikling kan du finde flere ældre artikler om Momito og Lindegårdsvej 6.

PerH.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.