Inden længe kan folk i Mårslet få hjælp til at få printeren til at genoptage arbejdet eller den mørklagte lampe til at lyse igen.
En gruppe frivillige vil nemlig åbne en repair-café hvor alle kan komme med genstande der er gået i stykker og kan repareres.
– Jeg kender flere der er klar med værktøjskassen og elsker at reparere ting, siger initiativtageren Jørgen Brandt.
Mindst 116 i Danmark
Repair-caféer er skudt op overalt i Danmark i de senere år. Der er mindst 116 som alle drives af frivillige, og ifølge Samvirke er antallet tidoblet siden 2014.
Sammen med andre frivillige har Jørgen Brandt besøgt repair-cafeen i Beder for at få inspiration til at lave det samme i Mårslet. Det var en lærerig oplevelse:
– Jeg troede egentlig at min generation er dem der er mest indstillet på at reparere og genbruge ting, men det viser sig faktisk at mange yngre mennesker dukker op, for eksempel med legetøj, og spørger: Kan det her fikses?
Infomøde i Folkehuset
Foreløbig er planen at repair-cafeen skal holde åbent en gang om måneden.
Initiativtagerne har fået lov til at låne cafeen i Folkehuset Mårslet.
Jørgen Brandt og andre frivillige inviterer alle interesserede til infomøde fredag 21. februar kl. 10 i cafeen.
Han har foreløbig kontakt til 8-9 mænd der er klar med værktøjskassen, og han håber der også dukker kvinder op som kan bruge f.eks. en symaskine til at reparere tøj.
Genbrug og fællesskab
– Der er mindst to fordele ved at have en repair-cafe. For det første er det meget bedre at få tingene genbrugt i stedet for kasseret. Og for det andet får de frivillige et fint fællesskab. De har det simpelt hen godt, dem der laver noget sammen.
– Jeg forestiller mig et barn der spørger: Mormor kan du reparere den her? Og hun svarer: Nej, men jeg kender nogen, der kan!
Jørgen Brandt håber skruetrækkerne og loddekolberne kommer i gang allerede fra marts i Folkehusets café.
johs