Næsten 2000 liter kemikalie er løbet ud på Hørretvej

Østjyllands Brandvæsen måtte rydde op efter nogen havde åbnet for en hane så en større mængde af asfaltstoffet bitumen løb ud fra en parkeret tankvogn. Hørretvej var spærret i flere timer ved indkørslen til Mårslet.

Udslippet skete efter nogen havde åbnet for em hane på den hvide tankvogn.

Vejen var i flere timer spærret for biler og busser mens brandfolk og asfaltarbejdere i morges havde travlt med at rydde op efter et større kemikalieudslip fra en tankvogn som i nat holdt parkeret i rabatten på Hørretvej, umiddelbart nord for rundkørslen ved Jelshøjvej.

Hane var åbnet
Aarhus Kommunes miljøvagt på stedet fortalte til Mårslet Avis at der var tale om næsten 2000 liter af stoffet bitumen der bruges i asfalt.
Udslippet skete efter at eller anden har åbnet for en hane på tankvognen. Miljøvagten kunne ikke svare på om der var tale om et hændeligt uheld, eller om nogen bevidst har åbnet hanen for at lade stoffet løbe ud på vejbanen.
Udslippet blev stoppet da en forbipasserende borger opdagede det omkring kl. 6 i morges. Vedkommende fik lukket for hanen og ringede til alarmcentralen.

En del er løbet i kloakken
Da brandvæsnet og miljøvagten kort efter ankom til stedet, var en del af bitumenen løbet i regnvandskloakken, mens resten af den klistrede væske fortsat flød rundt på kørebanen og i vejrabatten. Denne del blev samlet op ved at der blev strøet grus ud over vejen, hvorpå gruset blev skovlet op på en lastbil.

Kl. 8.20 i morges vurderede kommunens miljøvagt at trafikken ville være spærret til omkring kl. 9.30.
Det vides endnu ikke om udslippet får konsekvenser for vandmiljøet.

PerH.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.