Naboer klager over byggelarm meget tidligt om morgenen

Det er især støj fra levering og afhentning af containere der har vækket naboer meget tidligt.

Selv om der i Aarhus Kommune er forbud mod larm fra byggepladser før kl. 7 om morgenen, er beboere i Frøkærparken den seneste måneds tid adskillige gange blevet vækket af larm fra den grund på Obstrupvej hvor et byggeri af 17 huse er ved at gå i gang. Nogle gange har der været høj støj fra aflæsning eller afhentning af containere før kl. 4 morgen, andre gange mellem kl. 6 og 7.

Høj skingrende lyd
– Det var helt galt lige i begyndelsen omkring pinse hvor vi flere dage blev vækket før kl. 4 af en høj skingrende lyd som fra et lastbilslad der bliver tippet og mangler olie. Og så begyndte de at larme igen før kl. 6, fortæller Ingegerd Jenner Løth. Hun bor i den ende af Frøkærparken der ligger nærmest Obstrupvej.
– De dage var jeg helt vildt træt af søvnmangel og følte mig nærmest som en zombie dagen igennem. Det gik ud over koncentrationen på mit arbejde, siger hun.

Bedring i begyndelsen af ugen
Cecilie Schmidt Nielsen er en af de andre beboere i Frøkærparken der er blevet vækket af støjen.
Da Mårslet Avis talte med hende tirsdag i denne uge var hun dog ikke blevet generet i nogen tid og sagde:
– Det ser ud til at være stoppet nu. Det har forhåbentlig hjulpet at formanden for grundejerforeningen kontaktede byggeledelsen. Jeg har også selv kontaktet nedrivningsfirmaet P. Olesen, som arbejder derhenne, og bedt dem følge kommunens regel om ikke at begynde før kl. 7.
Men ifølge Ingegerd Jenner Løth var der dagen efter – onsdag i denne uge – igen kortvarigt støj kl. 4.20 og larm fra aflæsning af en lastbil kl. 6.45; et kvarter før kommunen tillader byggelarm.

Byggeleder vil tage hånd om sagen
Byggelederen på projektet på Obstrupvej, arkitekt Torben Bonne Jensen fra Nodo Arkitekter, lover at han vil tage fat i entreprenøren igen og oplyse dem om at der ikke må larmes før kl. 7.
– Vi har to gange haft henvendelser fra naboer på grund af larm om morgenen, og begge gange har jeg reageret ved at oplyse vores entreprenør P. Olesen om at de ikke må begynde arbejdet før kl. 7, fortæller han.

Indskærper regel igen
Ifølge naboerne drejer det sig om larm når der bliver leveret eller hentet store metalcontainere før kl. 7. Vil I også tage hånd om det?
– Ja, jeg skal gerne rette henvendelse til P. Olesen igen og bede dem indskærpe over for deres underleverandører at de ikke må levere eller hente noget før kl. 7, siger Torben Bonne Jensen.

Nabo håber det er slut
En tredje nabo, Morten Lundtoft Sørensen, fortæller om en bedring i begyndelsen af denne uge.
– Da de begyndte derhenne, blev man vækket kl. 3.30 om morgenen af lyden af containere der blev leveret eller hentet. Og når man så lige var ved at falde i søvn igen, kom der larm fra at de fyldte containeren op med jord eller murbrokker, eller hvad det var. Men forhåbentlig er det slut nu, siger han.
PerH.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.