Multihallen får café i skolens kantine

Fra en gang i efteråret bliver det muligt at hænge ud til tredje halvleg efter træning og kamp i hallerne og på boldbanerne.
14. juni 2021
TMG's foreningsudvikler Pernille Bechsgaard Fast deltager i forberedelserne af mulitihallens café her i skolens kantine.

I samarbejde med skolen og TMG er Fonden Mårslet Multihal i gang med at forberede åbning af en café hvor idrætsudøvere og andre kan hygge sig i hinandens selskab med en sodavand, en øl, en kop kaffe og måske en sandwich eller andet let måltid i forbindelse med træning, kamp og andre aktiviteter i hallerne eller på boldbanerne.
– Vi håber på at have alt på plads og kunne åbne når indendørssæsonen for alvor begynder i oktober, siger multihalsfondens formand Kristjan Friis Overgaard.

Gang i tredje halvleg
Pernille Bechsgaard Fast, som er ansat som foreningsudvikler i TMG, er stærkt involveret i forberedelserne til caféen, og hun glæder sig rigtig meget til den åbner.
– Vi skal have gang i tredje halvleg igen. Caféen skal være med til at gøre multihallen til et sted hvor man tager hen og møder venner og bekendte og hvor man hænger ud efter at have dyrket sin sport. Det skal være et samlingspunkt for byen, siger hun med entusiasme i stemmen.

Åben ved træning og kampe
Caféen skal dele lokale med skolens kantine, og på hverdage skal caféen først åbne efter skoletid. Planen er at caféen skal holde åbent når TMG eller andre har aktiviteter i hallerne og på boldbanerne. I åbningstiden bliver der fri adgang via den nybyggede gang mellem multihallens fællesareal og skolens kantine.
Senere vil caféen muligvis få en lille filial i form af en kiosk i multihallens fællesareal.

Skal drives af forpagter
TMG, skolen og fonden bag multihallen samarbejder om ansættelse af den forpagter som skal stå for den daglige drift af caféen. Men det bliver kun multihals-fonden der skal skrive kontrakt med vedkommende.
– Vi søger en person med lokal forankring og med forstand på at drive en café. Vedkommende skal have erfaring med catering og professionel madlavning og skal søge en alkoholbevilling, så folk kan få en øl til tredje halvleg, siger Pernille Bechsgaard Fast.
Lønnen til forpagteren og eventuelle andre ansatte skal dækkes af brugernes betaling for mad og drikke.

Skolens kok Gürkan Gürsoy og Pernille Bechsgaard Fast i en snak hen over den disk som der fra efteråret skal serveres cafémad over.

Rimelige priser
Hverken Pernille Bechsgaard Fast eller Kristjan Friis Overgaard vil sige noget endeligt om prisniveauet i caféen. Som med meget andet vil den kommende forpagter få stor indflydelse på det. Man behøver dog ikke frygte et niveau som ved åen i Aarhus.
– Det bliver rimelige priser. Vi skal jo ikke betale husleje, for kommunen stiller lokaler gratis til rådighed gennem skolen, siger Kristjan Friis Overgaard.
På den anden side må priserne ikke blive så lave at de er konkurrenceforvridende i forhold til eksempelvis færdigretter i butikker og pizzeriaer.

Får eget køkken
Caféen får sit eget køkken ved siden af skolens nye store industrikøkken, men udleveringsdisken bliver den samme som skoleeleverne bruger til at købe mad ved.
Der skal anskaffes stole og borde til 40 – 50 siddende gæster. Møblerne skal være mere café-agtige end de borde og stole der stod i kantinen indtil de blev fjernet i forbindelse med corona-restriktionerne.

Samarbejde med kantinen
Udover det fælles lokale er der også lagt op til et samarbejde ved at caféens forpagter skal kunne bestille store portioner mad fra skolens kantine med levering om eftermiddagen og derefter selv anrette portioner og sælge maden i caféen om aftenen.
Det er desuden planen at der skal være take away mulighed, men ingen udbringning af mad.
PerH.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.

Gå tilTop