Mindst 45 boder ved Kræmmermarkedet på lørdag

Efter et års pause genopstår Kræmmermarkedet i Bomgårdshaven og cykelturen Tyvstarten. De øvrige byfest-aktiviteter er fortsat ramt af corona, men Group 8320 planlægger en Midsommerfest næste år.

Billedet er fra Kræmmermarkedet 2019. I 2020 blev markedet aflyst på grund af corona, men i år vender det tilbage lørdag 21. august. Foto: Mårslet Juletræslaug.

Efter et års coronapause er Mårslet Juletræslaug igen på banen med to af de aktiviteter som tidligere indgik i byfesten.
På onsdag kl. 14 bliver der trådt i pedalerne på cykelturen Tyvstarten. Og på lørdag vil der blive handlet på Kræmmermarkedet i Bomgårdshaven fra kl. 9 til 15.
– Vi har indtil nu fået 45 tilmeldinger af boder, og der er plads til 56, sagde Lisbeth Hyldahl Christensen fra Juletræslauget til Mårslet Avis fredag.

Fortsat åben for tilmelding
Hvis der fortsat er ledige pladser, er det helt frem til åbningen muligt at tilmelde en bod til markedet. Her sælger både børn og voksne traditionelt store mængder legetøj, aflagt tøj og andet godt fra de hjemlige gemmer. En plads koster 50 kr. Nærmere oplysning om tilmelding med mere kan studeres på side 16 i Mårslet Bladets juli-august nummer.
Mens markedet er åbent, vil Juletræslauget sælge rundstykker, popcorn, pølser, kaffe, te og andre drikkevarer på pladsen.

Cykeltur med råhygge
Tyvstarten onsdag kræver ingen tilmelding. Har man en fødselsattest som er mindst 60 år gammel, kan man bare møde op ved Bomgårdshaven med sin cykel kl. 14 og køre med, uanset hvor hurtigt man cykler.
– Og bagefter er der almindelig råhygge og lodtrækning om præmier fra vores sponsorer, fortæller Kaj Christensen som er en anden af organisatorerne.

Midsommerfest kommer igen
Tidligere var Kræmmermarkedet og Tyvstarten en del af Mårslet Byfest. Men sidste år blev alt aflyst, og heller ikke i 2019 var der en traditionel byfest samtidig med Juletræslaugets to aktiviteter i august. I stedet arrangerede netværket Group 8320 det år en stor Midsommerfest på boldbanerne 22. juni. På grund af corona-restriktionerne opgav Group 8320 at arrangere noget tilsvarende i år, men gruppen arbejder på at gøre det næste år.

Vil samle byen
– I løbet af efteråret vil vi nedsætte en styregruppe til at organisere det. Styregruppen bliver med nogle af vores egne medlemmer, men vi er meget interesserede i at samarbejde med andre gode kræfter i Mårslet for at få en stor Midsommerfest der kan samle hele byen i 2022, siger Group 8320’s formand Kristian Thomsen.
De andre kræfter kan for eksempel være de TMG-afdelinger som frem til 2018 stod for forskellige dele af Mårslet Byfest.

Juletræslauget fortsætter og søger friske folk
Også Juletræslauget har tænkt sig at fortsætte næste år. Men lauget vil gerne have nye medlemmer til afløsning af et par af de gamle. Interesserede kan givetvis få mere at vide ved både Tyvstart og Kræmmermarked.

PerH.

Cykelturen Tyvstarten for +60 årige slutter med hygge og lodtrækning om præmier. Billedet er fra 2019. Foto: Mårslet Juletræslaug.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.