Mindst 166 kg affald samlet ind på veje og offentlige arealer

Blandt de mest trofaste deltagere i Hold Mårslet Ren dagen er John Johansen (til venstre), Anette Pedersen og deres søn Søren (i midten). Foto: Jørgen Brandt.

Mellem 20 og 25 mårslettere samlede søndag sækkevis af affald ind langs langs fortove, i grøftekanter, på grønne områder og på andre offentlige arealer i og omkring Mårslet.

Mindst 166 kg henkastet affald er der blevet indsamlet af frivillige i år, oplyser Jørgen Brandt fra Stilauget der organiserer den årlige Hold Mårslet Ren dag.
Hovedparten blev samlet ind søndag, men i tallet indgår også en betragtelig mængde som en enkelt person, der ønsker at være anonym, har samlet ind siden 9. marts.

Mellem de 166 var blandt andet:
  • mindst 1.750 cigaretskod
  • omkring 270 øl- og sodavandsdåser, med og uden pant
  • mindst 98 stykker take away emballage, især pap og plastik
  • 146 mundbind
  • 25 lattergaspatroner og balloner som formentlig er brugt til lattergas

Lattergaspatronerne og ballonerne blev alle fundet på Jelshøjvej nær bronzealderhøjen.

Glad for fremmødet
Jørgen Brandt og de andre organisatorer er glade for at over 20 personer, deraf flere børnefamilier, deltog i Hold Ren dagen, selv om den i år var uden fælles samling ved dagens begyndelse. Det er omkring halvdelen af hvad fremmødet plejede at være før coronaen kom og gjorde det svært at lave noget i fællesskab.

Gavekort til deltagerne
Ved at vise et billede af deres indsamlede affald frem på en mobiltelefon kan deltagerne nu få udleveret et gavekort i Superbrugsen som tak for indsatsen.
På Mårslet-opslagstavlen på Facebook er der flere opslag fra dagen. Blandt andet dette fra Emma Søe fra Stilauget.
PerH

Skriv kommentar

Your email address will not be published.