Mette Buchhave starter nyt firma: Løser et tabu-problem

Frisør Buchhave i Mårslet vil hjælpe tusinder der tisser i bukserne.

Mette Buchhave har foreløbig solgt 500 par underbukser og forhandler med flere kæder og detailbutikker om salgsaftaler. Foto: Johannes Reimer.

Mette Buchhave i Mårslet er ikke bange for at drømme stort. Hun vil starte et firma der bliver globalt. Og hun vil hjælpe mennesker med at løse et af de mest tabubelagte problemer der findes.
Problemet hedder inkontinens. Populært sagt – at tisse i bukserne. Det rammer – ifølge Kontinensforeningen – hver tiende person mellem 5 og 90 år.

Frisør Buchhave i Mårslet vil hjælpe tusinder der tisser i bukserne.
Lene Christensen fik problemer med inkontinens efter to fødsler. Privat foto.

Smerter og tis i bukserne
En af dem er Lene Christensen i Silkeborg.
Efter sin første fødsel for 11 år siden bristede hun og fik nedfald i underlivet. Det blev værre efter næste fødsel et par år senere, så urinblæren trykkede på bækkenbunden og måtte syes op. Resultatet bliver hun mindet om dagligt:
– Jeg har smerter i underlivet, og jeg lækker lidt urin. Jeg har været nødt til at vælge håndbold fra, og jeg er nødt til at have et job der ikke er så fysisk krævende. Jeg lugter også lidt af tis ind imellem, fortæller hun.
Lene Christensens problem deles af over en halv million danskere, og til dem har Mette Buchhave og hendes team udviklet en ny type underbukser og trusser.

Opgav hatte til kræftramte kvinder
I Mårslet er Mette Buchhave mest kendt som frisør, og for et par år siden forsøgte hun at markedsføre et helt andet produkt, nemlig hatte og andre beklædningsgenstande til kvinder der har særlige behov, f.eks. fordi de har mistet håret under en kræftsygdom.
Navnet var Ghita Design, men det gik bare ikke; ifølge Mette Buchhave fordi folk holdt sig tilbage i coronatiden.
– Nu har jeg solgt lageret til en forhandler. Det var trist fordi det var et hjertebarn, men jeg kom da ud af det uden gæld, siger hun.

Mange er skamfulde over inkontinens
– Erfaringerne fra Ghita Design har lært mig at blive tydeligere og mere målrettet. Undervejs kom jeg i kontakt med mange mennesker der følte sig skamfulde over at lide af inkontinens, og det gav mig ideen.
Mette Buchhave har udviklet underbukserne og fået syet 2.000 styk i Kina.
– Jeg synes vores underbukser er bedre end konkurrenternes. De er lette og smarte at se på, og der sker noget med menneskers værdighed når de går med mine bukser i stedet for nogle af de andre som i virkeligheden er en ble.

’Det taler man da ikke om”
Det bekræfter Lene Christensen.
– Mettes trusser hjælper. For det første lugter jeg ikke længere af tis, og for det andet gør det noget godt mentalt at jeg ikke behøver at bruge bind.
– Jeg er selv meget åben om problemet, men jeg kan godt mærke at det er tabubelagt for mange. Nogle har aldrig hørt om det før og reagerer med en tavshed der signalerer at ”det taler man da ikke om”. Andre reagerer med at svare ”det gør jeg også”, fortæller Lene Christensen

Håber at gøre en forskel
Mette Buchhaves mål er – sammen med et par medarbejdere – at sælge over 10.000 par underbukser og trusser næste år. Under navnet 444 Studios har hun foreløbig solgt 500 og indgået en forhandlings-aftale med Seniorshop.dk. Desuden forhandler hun om salgsaftaler med flere større aktører på markedet.
Hun sælger underbukserne for 249 kr pr styk, og de kan vaskes over 30 gange.
– Jeg er glad for at kunne sælge dem relativt billigt, fordi det handler om at gøre en forskel for en hel masse mennesker. Hvis vi begynder at tale om inkontinens, kan vi også begynde at nedbryde tabuet. Og så kan vi inkludere den gruppe. Det er det der er vigtigt for mig.

Mette Buchhave demonstrerer i denne video hvordan underbukserne virker mod dryp-inkontinens. Produceret af Johannes Reimer.

Johs.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.