Mårslet Skole lider økonomisk nød – trods hjælp fra politikerne

Skolen har stadig million-underskud på specialklasser selv om Aarhus Byråd har bevilget flere penge til samtlige skoler.

Mårslet Skole mangler fortsat tre mio. kr. til at dække udgifterne til specialklasser.

– Vi skal have flere penge. Ellers er det et lille plaster på et åbent benbrud.
Sådan lyder det når formanden for Mårslet Skoles bestyrelse, Rikke Lysholm, skal beskrive den hjælp skolen for et par uger siden har fået sammen med de 44 andre aarhusianske folkeskoler.
Samtlige skoler er kommet i økonomisk nød fordi stadig flere børn og unge er blevet henvist til specialklasser, og de er markant dyrere i drift end de almindelige klasser.

Mårslet og syv andre skoler hårdt ramt
Situationen fik politikerne til i sidste måned at bevilge 57 mio. kr. ekstra til hele skoleområdet – ud over budgettet.
Men det var kun halvdelen af det underskud der opstod på grund af behovet for specialtilbud.
Oven i købet bliver pengene ikke ligeligt fordelt, og det rammer Mårslet Skole særlig hårdt, fortæller formanden for skolens bestyrelse.
– Vi får 800.000 kr. ekstra, men vi er stadig underfinansieret med over tre mio kr. til specialklasser, og det samme gælder syv andre skoler, konstaterer Rikke Lysholm.

Konsekvenser i hverdagen
Skolebestyrelsen kan endnu ikke oplyse hvilke konsekvenser underskuddet får for skolens hverdag, men skoleleder Inge Pedersen har tidligere sagt at Mårslet Skole kan blive nødt til at skære ned på lejrskoler, indkøb af nye møbler, materialer og legeplads-udstyr samt på ressourcelærere.
Bestyrelsen håber at have overblik over konsekvenserne i løbet af næste uge.

Håber på ny fordeling af pengene
Skolebestyrelsen håber at Aarhus kommune vil lave en ny fordelingsmodel der hjælper Mårslet og de andre skoler som er hårdest ramt af underfinansieringen.
– Jeg er bekymret over rammen. Vi har stadig en god skole, og medarbejderne kæmper med de ressourcer vi nu har. Men hvis vi får flere penge, kan vi få flere undervisningstimer med to voksne, og så ville flere børn kunne forblive i det almene område – i stedet for at skulle i specialklasse.
– Det ville simpelthen forhindre at flere børn får brug for andre og dyrere tilbud, siger Rikke Lysholm.
johs

Læs tidligere artikel om den økonomiske situation:
https://maarsletavis.dk/millionunderskud-i-skolen-bestyrelsen-forkaster-budgetforslag/

Skriv kommentar

Your email address will not be published.