Mårslet mister kvinden der udvikler fællesskaber

Pernille Bechsgaard Fast stopper som fællesskabs- og foreningsudvikler i Mårslet. TMG tumler med ny plan for arbejdet.
22. november 2024
Pernille Bechsgaard Fast på arbejde i Multihallen. Arkivfoto.

Efter 5 år vil Pernille Bechsgaard Fast ikke mere.
Den 43-årige kvinde har været den samlende kraft bag mange fænomener i byen – tag bare f.eks. idræt for seniorer med sjove navne som Aktiv Mandag, Pickleball og Høvdingebold for kvinder. Men snart stopper hun i jobbet som forenings- og fællesskabsudvikler i Mårslet.

Fantastisk afsæt
– Hun har lavet et fantastisk afsæt for kommunikation og samarbejde både mellem TMG’s afdelinger internt i klubben og vores samarbejde med skolen, siger foreningens hovedformand Jesper Munk.
Pernille Bechsgaard Fast vil ud og søge nyt job fra nytår, og det – siger hun selv – må gerne være med nogle af de samme opgaver og mål hun har arbejdet med i Mårslet.

Ældre og børn er kommet i gang
Her har hun fået en stor del af byens ældre i gang med at bevæge sig – uanset om det er med at svinge en hockeystav, et bordtennisbat eller en pickleball-ketsjer.
For børn og unge har hun sammen med skolen og klubberne startet nye typer af idræt og leg, men også tilbud om at børn i 5.-7.klasser kan komme i praktik som frivillige medarbejdere, f.eks. i foreninger og Folkehuset.

Fået godt samarbejde
Hvis man spørger Pernille Bechsgaard Fast hvad hun er mest stolt af, svarer hun netop de to resultater – seniormiljøet og samarbejdet mellem skolen, TMG og klubberne.
– Tidligere kunne der godt være lidt kold luft mellem skole og TMG. Var der nu nogen der havde glemt at rydde op i redskabsrum osv – men nu har vi fået et rigtig godt samarbejde, fortæller hun.

Bindeled
Samme toner lyder fra TMG-formanden:
– Vi troede vi var et rigtigt godt sted i foreningen, og det var vi vel også, men vi vidste ikke ret meget om hvad de andre afdelinger lavede.
– Pernille tog med til møde efter møde og blev bindeled mellem afdelingerne. Og så fik hun også åbnet vores øjne for alt det ved siden af foreningen.
– Hun bevægede sig rundt på gangene med skolens folk, og i dag står vi et helt andet sted, siger Jesper Munk.

En svær start
Han peger også på at foreningsudvikleren fik en svær start under coronaen, men hun kom med ideer til at få et fællesskab uden de sædvanlige fysiske møder, og lavpraktisk fik hun delt hallen op til idræt under pandemiens restriktioner.

Seniorerne kan klare det selv
Selv er Pernille Bechsgaard Fast sikker på at seniormiljøet kan leve videre med frivillig arbejdskraft. Den spådom forsøger medlemmerne selv at opfylde – ved at holde en stiftende generalforsamling mandag 9.december i en ny afdeling der indtil videre hedder TMG Sport og som især rummer de mange aktiviteter for seniorer.
– Derimod tror jeg at det vil kræve en lønnet medarbejder at få elever i 5.-7. klasser ud i praktik som frivillige. Ellers bliver det for svært at få gang i det forsøg.

Tung beslutning
Hvis man spørger Pernille Bechsgaard Fast hvad hun til gengæld er mindst stolt af, tøver hun lidt inden svaret:
– Det er nok det at jeg forlader jobbet. Det er lidt tungt om hjertet, men jeg kan mærke at det er en rigtig beslutning.
– Hvorfor stopper du?
– Det er det der med at være ansat for et år ad gangen. Et af årene fik jeg først at vide 22.december at jeg kunne fortsætte fra nytår. Jeg gider ikke mere etårige ansættelser, jeg er for gammel til dem.
Men seniorerne kan godt se frem til fortsat at møde Pernille Bechsgaard Fast til deres idrætsaktiviteter, for det er så meget et hjertebarn for hende at hun har tænkt sig at fortsætte som frivillig leder.

Samarbejde med nabobyer?

Det er endnu usikkert hvad der skal ske med udviklingen af fællesskaber i Mårslet i det nye år når Pernille Bechsgaard Fast stopper, men TMG arbejder og forhandler med flere samarbejdspartnere, oplyser foreningens formand, Jesper Munk.
– Vi er i dialog med både kommunen, DGI og Dansk Idræts Forbund. Alle synes det skal fortsætte, men økonomien er en udfordring.

Kommunen har betalt
Lønnen til Pernille Bech Fast er i år blevet dækket af en oplandspulje i Aarhus Kommune, og formanden håber at den pulje også kan finansiere en del af udgiften i de kommende år.
En mulighed er at TMG går sammen med BMI i Beder og Malling og/eller Solbjerg IF. Det er de også i dialog om, og det skal afklares i løbet af foråret.
– Som udgangspunkt skal TMGs medlemmer ikke betale for ansættelsen. Og vi mener arbejdet godt kan tåle at ligge i stille i et par måneder, men ikke i et år, siger Jesper Munk.

Tidligere artikel om udvikling af fællesskaberne i Mårslet:
Mårslets multi-medarbejder: Skærmene truer vores fællesskab (6. maj 2024)

johs

Skriv kommentar

Your email address will not be published.

Gå tilTop