Mårslet får butik med tøj til kvinder

Tre lokale kvinder åbner 15. marts butikken WORN med brugt kvalitetstøj til voksne kvinder. Butikken bliver indrettet i det tidligere apoteksudsalg ved Superbrugsen.

I første halvdel af marts får Susanne Agerbo (til venstre), Sandra Surland (til højre) og Christina Riddersholm travlt med at indrette det lejede lokale til en lækker butik.

Fra midten af marts får kvinder i Mårslet og omegn mulighed for både at købe og sælge brugt tøj lokalt. Siddende på en lånt stol i det for tiden rå og tomme butikslokale fortæller Sandra Surland, som er en af de tre indehavere af den nye butik, at konceptet går ud på at sælge lækkert secondhand tøj til kvinder i alle aldre. Hun bliver suppleret af Susanne Agerbo:
– Det tøj vi tager ind, skal være af god kvalitet. Det skal være fra gode solide mærker og gerne noget der kan køre hen over sæsonerne.
Den tredje i trekløveret er Christina Riddersholm som ikke kunne være med til snakken med Mårslet Avis.

Tidligere apotekslokale
Den nye butik, med navnet WORN, skal have til huse i det lokale i Superbrugsens bygning som tidligere rummede et apoteksudsalg. De tre nybagte butiksejere har lejet lokalet fra 1. marts og vil bruge tiden frem til åbningsdagen 15. marts til at indrette det så det bliver en god oplevelse at være kunde i butikken.
– Vi vil gerne skabe nogle lækre rammer. Det skal føles fedt at gå ind og købe noget som er brugt. Det skal være samme gode oplevelse som at gå ud og købe noget nyt tøj, forklarer Susanne Agerbo.

Varer i kommission
WORN vil tage varer i kommission fra kvinder som vil sælge noget af deres garderobe. Alle kan for fire uger leje en hel reol i butikken for 550 kr., eller en hylde eller en enkelt bøjle for 75 kr. Dertil kommer 20 til 30 procent af salgsindtægten i provision til butikken.
Foruden tøj kan der også komme tasker, bælter og andet accessories på hylderne.
Sælgerne fastsætter selv prisen på deres varer; men for tøj anbefaler butiksjerne at brugt-prisen generelt ikke sættes højere end omkring en tredjedel af ny-prisen; fra ting til ting måske højere for accessories.

Tjek på kvaliteten
De tre butiksejere vil på skift stå for betjening i åbningstiden. De vil også selv tjekke det tøj der bliver sat til salg, og de vil ikke tage noget ind som ikke lever op til det kvalitetsniveau de kræver. Så det bliver ikke her man kan komme af med et par gamle slidte jeans som er ved at gå op i syningerne.
Udover tøj og accessories vil kunderne også kunne købe nye smykker som Susanne Agerbo fremstiller. Hun er uddannet designer og arbejder som sølvsmed ved siden af den nye rolle som butiks-medejer.

Fyldt op fra første dag
Allerede fra dag et vil der være fyldt op på hylder og bøjler. Ved hjælp af et åbningstilbud om en periode med rabat på lejen og ved at lave opslag på sociale medier, i butikkens vinduer og gennem den gode gamle mund-til-mund metode er det lykkedes at få lejet så godt som al pladsen ud, næsten to måneder før åbningen.
– Sælgerne kommer ikke bare fra Mårslet, men også fra byer i nærheden og fra for eksempel Randers, Vejen og København, fortæller Sandra Surland.
– Det er fedt at de kommer så mange steder fra, for vi vil gerne have at det ikke kun er naboens tøj man kan købe her, tilføjer Susanne Agerbo.

Fremtidstanker
Hvis den nye butik bliver en succes, har ejerne tanker om at tage flere skridt i detailbranchen.
– Det kan blive noget med at åbne noget tilsvarende andre steder, eller udvikle noget salg på nettet eller tage nye ting ind i butikken. Det nye skal så være produceret så bæredygtigt som muligt, siger Susanne Agerbo.

Åbent fire dage om ugen
WORN vil fra 15. marts holde åbent onsdag, torsdag og fredag kl. 13 – 17.30.
Lørdag vil der være åbent kl. 10 – 14.
Desuden kan grupper, for eksempel mødregrupper, lave aftale om at komme uden for almindelig åbningstid.

PerH.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.