Mårslet er ikke længere corona-rød

Til gengæld er hele Aarhus Kommune nu farvet rød, så de skærpede anbefalinger fortsætter.

Dagens coronatal bringer både godt og dårligt nyt til Mårslet.
Det gode er at Mårslet Sogn nu i syv dage har været under mindst en af de tre grænseværdier for smittens lokale udbredelse. Dermed er sognet ikke længere farvet rødt på corona-kortet.
Alt andet lige ville der ikke længere være behov for at følge myndighedernes skærpede anbefalinger til at bremse smitten; anbefalinger som især retter sig mod skoler og daginstitutioner.

Kommunen er over grænseværdi
Men alt andet er ikke lige, for mens vi i Mårslet har formået at bringe virussen på retræte den seneste uge, så er den i fremgang i Aarhus Kommune som helhed. Helt konkret har det såkaldte incidenstal (antal smittede pr. 100.000 indbyggere) i tre dage ligget over de 400 som er grænseværdien på kommuneplan. Dagens tal er 420 for hele Aarhus Kommune. Derfor gælder de skærpede anbefalinger fortsat, også i Mårslet.

Pæne tal i Mårslet
På sogneplan er grænseværdien for incidensen 800. Det lå Mårslet over i sidste uge, da sognets incidenstal to dage i træk var 827. Siden da er det gået den rigtige vej – nedad – og dagens incidenstal for Mårslet er 362.
Også på positivprocenten (andelen af PCR-tests som er positive) ligger vi med 2,3 pænt under grænseværdien på 3,0 procent.

Kun én lokal overskridelse
Den eneste grænseværdi som Mårslet i dag overskrider, er den for antal smittede de seneste 7 dage. I den periode er 21 borgere i sognet blevet smittet med COVID-19, hvilket er 1 over grænseværdien på 20. Det er i sige selv ikke nok til at udløse de skærpede anbefalinger, men så er der desværre lige det med incidensen på kommuneplan.

Her kan du læse sidste uges nyhed om det coronarøde Mårslet: Mårslet er blevet corona-rød.

De lokale coronatal kan du følge på Aarhus Kommunes website om corona.

Myndighedernes anbefalinger for røde sogne og kommuner kan ses her: coronasmitte.dk.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.