Kreditor er klar til at overtage Mårslets ældste hus

Vil gå i dialog med kommunen om hvad der skal ske med den bevaringsværdige ejendom på Lindegårdsvej 6.

Konkursboet efter Momito Invest har ingen penge til vedligeholdelse af Lindegårdsvej 6. Huset er ubeboet og har været det i fire år.

Roskilde-firmaet Draupnir Investment Advisors ApS håber at kunne få et udestående på cirka 2,75 millioner kr. hjem ved at overtage det gamle hus på Lindegårdsvej 6 fra konkursboet efter Momito Invests datterselskab Smedens Have i Mårslet ApS.
Smedens Have i Mårslet købte for to år siden det gamle hus på Lindegårdsvej 6 og finansierede købet med lån fra blandt andet Draupnir. Draupnir er i dag den største kreditor i konkursboet og har som den eneste pant i ejendommen.

Fremtid ikke afklaret
– Jeg håber det falder på plads så vi kan overtage ejendommen hurtigst muligt, siger Ulrik Regaard Larsen, investeringsrådgiver og ejer af Draupnir.
Hvad der derefter skal ske, er endnu ikke afklaret.
– Helt ærligt ved jeg ikke hvad der kan lade sig gøre. Vi vil forsøge at få vores penge hjem på en eller anden måde, så vi bliver nødt til at tage en dialog med kommunen om hvad der er muligt, og så arbejde ud fra det, siger Ulrik Regaard Larsen.

Nej til nedrivning
Længe før konkursen fortalte Aarhus Kommune ejerne af Momito Invest og Smedens Have i Mårslet at kommunen næppe vil give tilladelse til nedrivning af det 244 år gamle hus. Og det må ikke rives ned uden tilladelse fordi det er klassificeret som bevaringsværdigt i klasse 3 på den såkaldte SAVE-skala. Huset er det ældste i Mårslet, udover kirken.

Matrikelkort for Lindegårdsvej 6 og nærmeste naboer. Som det ses spærrer husets nuværende placering for adgangen til det meste af den 1510 kvadratmeter store grund der hører til Lindegårdsvej 6. Den lille bygning nærmest vejen er vaske- og udhus. Kortet er fra Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur.

Stor matrikel
Det gamle hus ligger på en grund der med sine 1510 kvadratmeter er dobbelt så stor som en almindelig parcelhusgrund.
Men husets placering på grunden gør det vanskeligt at bygge en bolig mere på matriklen. Samtidig er det bevaringsværdige hus hårdt ramt af skimmel og langt fra moderne boligstandard.
Trods udfordringerne forventer Ulrik Regaard Larsen at hans firma vil kunne redde i hvert fald det meste af udeståendet på 2,75 millioner kr. hjem ved at overtage hus og grund.

Tror ikke på andre købere
Ifølge Ulrik Regaard Larsen har Draupnirs tinglyste lån til Smedens Have i Mårslet højere prioritet end konkursboets øvrige gældsposter.
Det vil sige at kun hvis Lindegårdsvej 6 kan sælges til nogen som vil betale mere end 2,75 millioner kr., kan andre kreditorer få dækket en større eller mindre del af deres tilgodehavende.
– Men jeg tror ikke der vil komme andre og købe ejendommen, for den er jo noget besværlig, siger Ulrik Regaard Larsen.

Små-investorer står til tab
Hvis det går som Ulrik Regaard Larsen forventer, vil den store taber ved konkursen blive investeringsselskabet Fundbricks. Dette selskab har lånt 1,84 millioner kr. til
Smedens Have i Mårslet ApS, viser det seneste årsregnskab.
Fundbricks er en internet-baseret platform som almindelige danskere kan bruge til at investere beløb ned til 10.000 kr. i byggeprojekter og lignende.
Det vil sige at en række små-investorer er i stor risiko for at miste de penge de via Fundbricks har udlånt til Smedens Have i Mårslet.

Dialog i gang
Det er kuratoren, advokat Mads Danielsen i Vejle, som bestyrer konkursboerne efter Momito Invest og Smedens Have i Mårslet.
– Vi har en dialog i gang med kreditorerne. Hvis vi ikke kan nå frem til en aftale mellem alle kreditorer om et salg, så vil ejendommen formentlig gå på tvangsauktion, fortæller advokat Rasmus Bruselius Døhr fra Codex Advokater hvor Mads Danielsen er partner.

Gæld større end værdi
Smedens Have i Mårslet ApS har en samlet gæld til Draupnir og Fundbricks på 4,59 millioner kr. Det er efter Codex-advokaternes vurdering langt mere end ejendommen på Lindegårdsvej 6 er værd.
Gælden er 1 million kr. større end det beløb som Smedens Have i Mårslet ApS købte ejendommen for i 2021. Selskabet ejer ingen andre værdier end Lindegårdsvej 6, oplyser Rasmus Bruselius Døhr.
Advokaterne vurderer også at to ejendomme i henholdsvis Roskilde og Fredericia, som det konkursramte Momito Invest ejer gennem to andre datterselskaber, er overbelånte.

Ejer har kæret konkurs
Linda Charning, som er hovedejer af Momito Invest, er dog åbenbart ikke enig i skifterettens og advokaternes vurdering af at selskabet ikke er i stand til at betale sine kreditorer. I hvert fald har hun kæret skifterettens afgørelse om konkurs til Vestre Landsret.
Det er uvist hvornår landsretten tager stilling til sagen.
Momito Invest ApS blev erklæret konkurs 15. december 2023 af Skifteretten i Kolding. I første omgang blev datterselskabet Smedens Have i Mårslet ApS taget under frivillig likvidation, men 17. januar i år blev også datterselskabet erklæret konkurs.

Tidligere artikler om konkurssagen
En pludselig tavs byudvikler har lang stribe konkurser bag sig (19. januar 2024)
Firma bag store byggeplaner er gået konkurs (17. januar 2024)

Under menupunktet Byudvikling kan du finde flere ældre artikler om Momito og Lindegårdsvej 6.

PerH.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.