Koncert helt ude i skoven

Giber Å Kulturdage holdt torsdag aften den første af årets fire koncerter i Vilhelmsborg Skov.

Arkivfoto fra tidligere koncert arrangeret af Giber Å Kulturdage. Foto: Ole Jakobsen/JakobsenImages.dk

Musikere og sangere stod på et lille fladt stykke jord ved bredden af den klukkende Giber Å, loftet var trækroner i den lysende grønne farve som hører forårets blade til, tilhørerne placerede sig op ad en stejl skråning, og uden om det hele dannede afblomstrede anemoner et blødt grønt tæppe mellem knejsende træstammer. Skovens fugle bidrog til musikken, hver med sit næb.

Sådan var scenen sat da initiativet Giber Å Kulturdage torsdag aften havde inviteret til gratis koncert ved Giber Å. Den første af fire som er planlagt for i år. Læs mere om dem under billederne og videoen.

17-årig sangskriver
I omegnen af 250 tilhørere havde taget imod torsdagens invitation. De fik fornøjelsen af at synge fællessang med sammen med koret Mårslets Stemmer, inden den blot 17-årige Anastasia Steffensen fra Randers tog over med sin sangstemme og sin guitar.
Sin unge alder til trods skriver Anastasia Steffensen sine egne sange. Et par af dem handlede om krigen i Ukraine hvor hun har familie; ikke mindst de fik stort bifald.

Efter Anastasia optrådte guitar- og sangduoen Martin Nielsen og Torben Elsmose fra Beder-Malling med et udvalg af kendte sange. Det hele sluttede med mere Mårslets Stemmer og fællessang inden publikum gik hjem med tilfredse smil om læberne.

Se video hvor Martin Nielsen og Torben Elmose synger Anne Linnets sang Forårsdag.

Tre koncerter mere i år
Giber Å Kulturdage har planlagt yderligere tre koncerter i Vilhelmsborg Skov i år:

  • Torsdag 23. juni – Skt. Hans aften – er der kl. 19 midsommerkoncert med bål, musik med duoen Waterfahl samt båltale. Stedet er den åbne plads med træskulpturer neden for Hovstien.
  • Torsdag 18. august kl. 19 holdes der høstfest med spillemandsorkestret Maltekspressen og fællessang. Det finder sted på restaurant Skovmøllens gårdsplads.
  • Søndag 18. september kl. 13 planlægges der løvfaldskoncert ved åen neden for Vilhelmsborgs hovedbygning. Her vil man kunne høre jagthorn med mere.

Giber Å Kulturdage får støtte af Music City Aarhus 2022. Støtten gør det muligt at betale honorar til musikerne, selv om der er gratis entre.
Flere informationen kan ses på gruppens Facebookside.

Fra enmands-projekt til forening

1. juni kl. 19 holder foreningen Giber Å Kulturdage stiftende generalforsamling i den gamle smedje på Vilhelmsborg. Alle interesserede er velkomne. Arrangørerne lover at der allerede er fundet kandidater til alle bestyrelsesposter; så man kan trygt møde op uden frygt for at blive valgt til noget.

Begyndte for fire år siden
Med den stiftende generalforsamling kommer Giber Å Kulturdage ind i faste rammer efter der har været tale om et uforpligtende privat initiativ siden starten for fire år siden.
Initiativtageren er fotografen Ole Jakobsen. Han er født i Beder, men da han var en stor dreng flyttede familien fra byen. I dag bor Ole Jakobsen i Randers, men han har bevaret en stor veneration for barndommens land omkring Giber Å og fandt derfor på at arrangere gratis koncerter ved åen i 2018.
Sidenhen er to andre – Jan Dehlholm og Hanne Fahl – trådt til med hjælp til organiseringen, og nu bliver der så dannet en forening til at køre projektet videre.

PerH.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.