Klar bedring i Superbrugsens økonomi

Underskud i 2022 blev vendt til overskud i 2023. Planer om at indrette bagerafdeling og bygge vaskehal.

Selve butiksdriften giver fortsat underskud, men andre aktiviteter sikrer at Superbrugsen kom ud af 2023 med et positivt tal på bundlinjen.

Det var med hans egne ord en ‘utrolig glad’ uddeler Troels Laursen der fremlagde årsregnskabet for 2023 da der torsdag aften var generalforsamling i Mårslet og Omegns Brugsforening A.M.B.A.; det officielle navn for selskabet bag Superbrugsen og OK tankanlægget på Hørretvej.

Overskud på 311.000 kr.
På bundlinjen viser regnskabet et overskud på 311.000 kr. hvilket er en klar forbedring i forhold til forrige års underskud på 505.000 kr.
Kunderne købte i 2023 varer for cirka 43 millioner kr. i butikken, og de tankede benzin og diesel for omkring 17 millioner kr., fortalte Troels Laursen på generalforsamlingen i Multihallen.

Underskud i selve butikken
Årets resultat var langt bedre end forventet. I budgettet var der regnet med et underskud på 450.000 kr.
Midt i alt det positive er der dog det store men at driften af butikken og OK-tanken fortsat gav underskud i 2023, dog ikke så slemt som året før.
I 2023 var resultatet af den såkaldt primære drift et minus på 522.000 kr. , mens der i 2022 var tale om et minus på 1.383.000 kr.

Flere kilder til penge
Når brugsforeningen alligevel kom ud af 2023 med et samlet resultat på plus 311.000 skyldes det andre indtægter end dem der kommer fra kasseapparaterne i butikken og fra OK-tankanlægget.
Især ejerskabet af en tredjedel af Egebjerg Servicecenter med benzinstation og vaskehaller i Gedved skæpper godt i kassen. Sidste år flød 560.000 kr. derfra over på Mårslet-brugsforeningens konto.
Andre indtægtskilder er udlejning af et mindre butikslokale og af den tidligere Fakta-bygning til Bager Vilhelmsen samt 349.000 kr. i udbytte fra foreningens andele i energiselskabet OK.

Planer om vaskehal og bagerafdeling
De gode erfaringer med medejerskabet af Egebjerg Servicecenter har givet brugsforeningen i Mårslet blod på tanden i forhold til at bygge og drive en vaskehal her i byen.
Faktisk har bestyrelsesformand Per Enevoldsen i flere år været på udkig efter en egnet byggegrund.
Endnu har det ikke givet resultat, men der ser nu ud til at være muligheder i både den nordlige og sydlige ende af Mårslet, fortalte han på generalforsamlingen. Intet er dog sikkert endnu.
Desuden er Superbrugsen begyndt at bage på planer om at indrette en bagerafdeling. Idéen er opstået efter Bager Vilhelmsen lukkede sin lokale butik for fire måneder siden.

Rema 1000 har større overskud
Mårslets anden dagligvarebutik, Rema 1000 på Mårslet Byvej, kom ud af 2023 med et resultat som var lidt større end Superbrugsens, nemlig med et overskud på 372.000.
Men til forskel fra Superbrugsen skyldtes det gode resultat i Rema 1000 udelukkende salget af varer i butikken.
En anden forskel på de to butikker er at Rema 1000 har væsentligt færre ansatte og dermed mindre udgifter til løn end Superbrugsen.
Læs mere om 2023-regnskabet for den lokale Rema 1000 ved at klikke her.

Coop-salg til OK uden lokal betydning

Energiselskabet OK’s delvise overtagelse af Coop, som har fået megen omtale i medierne de seneste uger, får ingen konsekvenser for Superbrugsen i Mårslet.
Det forklarede bestyrelsesformand Per Enevoldsen på torsdagens generalforsamling i Multihallen.
Den lokale Superbrugs er ikke ejet af Coop. Tværtimod er Mårslet og Omegns Brugsforening andelshaver i Coop og er dermed medejer af koncernen som leverer varer til Superbrugsen.
Mårslet-foreningen ejer også andele i OK og er dermed indirekte med i OK’s delvise overtagelse af Coop.

Ejes af medlemmernr
Mårslet og Omegns Brugsforening A.M.B.A. ejes fortsat af de mårslettere som er medlem af foreningen.
– Der bliver ingen ændringer i vores ejerforhold, og Coop vil fortsat være vores grossist, understregede Per Enevoldsen.
På Coop’s hjemmeside kan du læse mere om aftalen mellem Coop og OK.

PerH.

1 kommentar

Skriv kommentar

Your email address will not be published.