Julie Leth og makker kåret som årets kvindelige cykelryttere

Sommerens OL sølvmedalje har kastet ny hæder af sig til cykelrytteren Julie Leth fra Mårslet.

Julie Leth med den sølvmedalje som hun sammen med Amalie Dideriksen vandt i kvindernes parløb ved OL i Tokyo. Foto: Kathrine Riber.

Efter en afstemning blandt alle cykelryttere med licens under Danmarks Cykle Union har unionen kåret Julie Leth og hendes cykelpartner Amalie Dideriksen til årets kvindelige cykelryttere i Danmark. Kollegernes hyldest til duoen Leth og Dideriksen er begrundet med deres sølvmedalje i parløb ved De Olympiske Lege i Japan sidste sommer. Julie Leth er vokset op i Mårslet men bor i dag i nabobyen Aarhus.

Ofrede alt for OL
Henrik Jess Jensen, som er formand for Danmarks Cykle Union, siger til unionens website:
– Det er underligt at tænke på, at for fem år siden gav Julie og Amalie hinanden håndslag på at danne et par. Og dermed ofrede de to alt for at kvalificere Danmark til OL i Tokyo 2020 i parløbs-disciplinen som netop var kommet tilbage på OL-programmet. Siden 2017 har de to leveret mesterskabsmedaljer på samlebånd og vist hele cykelverdenen at med dedikation, determination og passion er intet umuligt. Det er derfor meget velfortjent at de to kvinderyttere sammen modtager denne store hæder.

Mega stolt
På samme website takker Julie Leth for æren med disse ord:
– Jeg er mega glad og stolt over det. Min største rolle som cykelrytter er jo at være hjælperytter, så priser som denne hænger ikke på træerne, så det er jeg stolt over. Jeg er også meget stolt over det vi leverede i Tokyo og glad og rørt over at resten af Cykel Danmark også synes at det vi har gjort, er stort.

Læs eller genlæs her det interview med Julie Leth som Mårslet Avis bragte i august sidste år: Fra løbeskade til OL-sølv i banecykling.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.