Juletræslaugets lodtrækning stoppet af bureaukrati

Nye regler gør det for bøvlet at have konkurrence om tre flasker julesnaps.

Dette års støttebeviser bliver sat til salg fra 1. april. Nu uden lodtrækning. Foto: Henning Jacobsen.

Mårslet Juletræslaug besluttede på årets generalforsamling at det skal være slut med den traditionelle lodtrækning blandt køberne af støttebeviser om tre flasker julesnaps fra Mårslet Brændevinslaug.
I stedet bliver støttebeviserne til fordel for byens juletræ fremover solgt uden chance for anden gevinst end glæden ved at se træet stå og lyse op foran kirken i december måned.

Uhåndterbare regler
“De skærpede regler for afholdelse af lotteri er uhåndterbare, og derfor er vi desværre nødt til at afskaffe lodtrækningen”, hedder det i en mail fra laugsformand Henning Jacobsen.
Nærmere adspurgt forklarer han at problemet opstod da lauget var i dialog med MobilePay om betalinger for støttebeviser.

To myndigheder indblandet
– MobilePay krævede at vi har en tilladelse fra Indsamlingsnævnet. Og Indsamlingsnævnet kræver at vi har tilladelse fra Spillemyndigheden for at vi må køre konkurrencen om tre flasker snaps. Og Spillemyndigheden stiller forskellige krav om konkurrencens varighed og andre ting som er så stramme at vi ikke kan leve op til dem, forklarer Henning Jacobsen.

Nyt salg fra 1. april
Juletræet foran kirken og laugets andre aktiviteter vil dog fortsat give udgifter som kun kan dækkes af støtte fra mårsletterne. Salget af støttebeviser vil derfor blive genoptaget, nu bare uden konkurrence. Støttebeviserne kan fra 1. april købes via MobilePay 3083wb eller hos et af juletræslaugets medlemmer. Prisen er 20 kr. per bevis.

Æresmedlem udnævnt
Årets generalforsamling bød også på udnævnelse af det mangeårige bestyrelsesmedlem Kaj Christensen til æresmedlem af Mårslet Juletræslaug.
Kaj Christensen var for 25 år siden med til etablere lauget, og han var i mange år formand for det.
Han har nu trukket sig helt ud af bestyrelsen hvor han er blevet afløst af Iben Christiansen.

PerH.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.