Initiativ til fælles hyldeplantage

Iværksætteren Poul H. Poulsen bager på et nyt projekt. Vil dyrke hyld sammen med andre som vil være med.

Hyldens blomster skal bruges til at lave saft. Foto: PxHere.

Mange hundrede – eller måske nogle tusinde – blomstrende hyldebuske; høstet af en gruppe mårslettere som har lyst til et fællesskab omkring dyrkning af buskene og fremstilling af en liflig sommerdrik på basis af blomsterne.
Det er den nyeste vision fra Poul Hakon Poulsen som i forvejen har sat gang i en halv snes mårsletteres fælles dyrkning af vin og også har aktuelle planer om et andelsejet solcelleprojekt, begge dele på det tidligere gartneri han ejer på Bedervej. Det er også der hyldene skal dyrkes på et par hektar jord som for tiden ikke bliver udnyttet til noget.

Har købt de første 300 planter
– Indtil videre har jeg købt 300 hyldeplanter. Hvis der er andre der synes det vil være sjovt at være med til det, kan vi lave stiklinger af dem næste år. Det er meget nemt at gøre. Først skal stiklingerne i potter, og senere planter vi dem ud på det ledige areal syd for de gamle drivhuse, forklarer han.
Poul Hakon Poulsen søger nu 10 til 50 interesserede til projektet. Det er gratis at komme med i hylde-fællesskabet, man skal blot betale med sit engagement, understreger initiativtageren.

Inspirationstur nordpå
18. juni har han arrangeret en inspirationstur for alle interesserede til Louns ved Limfjorden. Der har hyldedyrkeren Janni Søndergaard 2000 hyldebuske som hun for tiden er i gang med at høste blomsterne fra.

Hvis man vil med til Louns eller er interesseret i at dyrke hyld i Mårslet, kan man kontakte Poul Hakon Poulsen på tlf. 28 11 65 36.

PerH.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.