Højskoler giver tankevækkende tips til vandreture

Sammen med 13 andre højskoler har Testrup Højskole beskrevet lokale vandreture med indlagte historier på nettet. Fra Testrup er der forslag til tre ruter.

Testrup Højskole i sommerdragt. Foto: Lars Koue Mogensen.

TMG’s tennisbaner på Gammel Bedervej er en af demokratiets højborge.
Det kan man få at vide hvis man downloader app’en Højskoleruten eller går ind på hjemmesiden hojskoleruten.dk, nærmere bestemt på den del som handler om tre vandreruter med udgangspunkt i Testrup Højskole.

Højskoleruten er et samarbejde mellem 14 højskoler i Østjylland, og det er et tilbud til alle som gerne vil ud og gå en tur og få flere oplevelser end man normalt får på en gåtur.
Formålet er “at gøre højskoletanken mere tilgængelig for alle” som det hedder i det seneste nyhedsbrev fra Testrup Højskole.

Vandreture med fortællinger
Mere konkret indeholder Højskoleruten beskrivelser af forskellige vandreture med start ved en af de 14 deltagende skoler, og med stop undervejs. Ved hvert stop er der en lille video-fortælling om stedet, spørgsmål at tænke over og forslag til en sang og en leg. Man kan også nøjes med at gå dele af ruterne. Nogle af dem kan virke ret lange for folk som ikke er veltrænede vandrere.

Tre ture fra Testrup
Med udgangspunkt i Testrup Højskole er der beskrevet tre vandreruter. En på 29 km til Idrætshøjskolen Aarhus i Vejlby. En anden er på 19,3 km og går til Rude Strand Højskole.
Den tredje af Testrup-turene er med sine 10,2 km den korteste og går til Mårslet og retur til Testrup via Battrup og Ravnholt.

Syv stop på 10 km
Det er på den sidstnævnte tur at et af rutens syv stop er ved TMG’s tennisbaner. Udover at få en lille video-fortælling om foreningslivets betydning for Danmark, bliver man ved dette stop opfordret til at reflektere over hvordan vi bruger demokratiet i Danmark.
Tennisbanerne er ifølge Højskoleruten også et godt sted at høre sangen ‘I hjerterne begynder’, som man kan afspille via app’en, og man kan lege en leg med at finde vokaler.

Demokratiske TMG
Og hvorfor er det så lige at nogle tennisbaner på Gammel Bedervej er en demokratisk højborg? Jo, det er fordi de er drevet af foreningen TMG, og det er i alle Danmarks mange foreninger at demokratiet virkelig trives; det er i foreningerne alle kan bidrage til fælles bedste, lyder forklaringen i videofortællingen.

PerH.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.