Hæder til natur- og tekniklærer

Sara Petrat-Melin forstår at engagere eleverne i natur- og teknikundervisningen. Billede fra Novo Nordisk Fondens hjemmeside.

Sara Petrat-Melin, som er lærer på Mårslet Skole, er blevet belønnet med Novo Nordisk Fondens Natur- og Teknologilærerpris 2021. Fonden vurderer at Sara Petrat-Melin udfører et enestående arbejde i sin undervisning, og at hun skaber natur- og teknologiuniverser som udvikler børnenes faglige interesse for faget.

fondens hjemmeside hedder det at “Sara Petrat-Melin benytter leg og storyline i sin undervisning og tager blandt andet eleverne med i hendes opdigtede univers ”Skraldeøen”, hvor den fiktive professor Frost sender mails til børnene om hjælp til eksempelvis at bygge robotter, der redde dyr på øen.”

Til samme hjemmeside siger Sara Petrat-Melin: “Jeg er megastolt over at modtage prisen. Jeg håber også, at det kan være med til at inspirere andre lærere til at arbejde kreativt med digital teknologi.”

200.000 kr. til skolen
Sammen med den personlige hæder til den dygtige lærer følger 200.000 kr. til yderligere udvikling af undervisningen i teknologi på Mårslet Skole.

Skoleleder Inge Pedersen er naturligvis glad for og stolt over at den ene af årets to prismodtagere er Sara Petrat-Melin som Inge Pedersen selv indstillede til prisen. På skolens Facebook-side skriver hun:

“Det har været en fornøjelse at kigge med, når Sara på skift – og i samarbejde med lektorer fra Aarhus Universitet og klassens lærere – har taget indskolingsklasserne med på rejse i opdigtede universer som “Skraldeøen” eller et forfaldent Tivoli.”

Også lærer Eva Bjørk Kristjansdottir i Farum er blevet hædret med samme pris i år.

1 kommentar

  1. Tillykke .
    Hvor er det dejligt at vide, at sådan en som dig findes og så endda på Mårslet Skole.
    Det lyder som en rigtig spændende undervisningsform. Jeg glæder mig over, at børnene får en sådan tilgang til fagene.
    Jørgen Brandt

Skriv kommentar

Your email address will not be published.