Håndbolden er hoppet udendørs

Tvunget af corona-restriktioner træner TMG's unge håndboldspillere udendørs, som på deres bedsteforældres tid.

U9 drengeholdet træner på en græsplæne mellem Langballevej og Langballevænget.

– Vi starter med en gang stikbold. Er I klar? råber Lars Vedelø ud over ud over den dusin store flok af otte- ni-årige knægte der hopper, tumler og springer rundt i ren livsglæde på græsplænen mellem Letbanen, rækkehusene på Langballevej og Langballevængets parcelhuse.

Lars Vedelø har sat orange kegler op til at markere en bane, og hurtigt får han organiseret den gang stikbold der fungerer som opvarmning til dagens håndboldtræning.

Otte hold træner udendørs
Hvis det ikke havde været for coronatider og restriktioner, havde drengene, Lars Vedelø, hans medtræner Karen Møller og to 14-årige hjælpetrænere lige nu løbet rundt i den lune hal ved skolen. Men på grund af corona er al indendørs amatøridræt slut-prut-forbudt, foreløbigt indtil 21. maj.

Derfor er otte hold under TMG Håndbold gået over til at træne udendørs på forskellige græsplæner rundt omkring i byen. Og derfor træner U9 drengeholdet denne blæsende og småkolde tirsdag på en lidt knoldet græsplæne i stedet for på hallens plane parketgulv.

Som på bedsteforældrenes tid
Da drengenes bedsteforældre var børn, og der endnu ikke var bygget håndboldhaller i enhver dansk by, var udendørs håndbold almindeligt. Markhåndbold blev det kaldt. Men siden hallerne skød op overalt i 1960-erne og 70-erne – hallen i Mårslet blev bygget i 1978 – har håndbold i Danmark stort set kun været en indendørs sport. Lige indtil corona dukkede op og lavede om på også det.

Handler om at være sammen
Det kølige forårsvejr afskrækker ikke drengene, og stort set alle dukker op til den ugentlige træning, fortæller Lars Vedelø.
– Det handler også meget om at være sammen i en stor gruppe og have det sjovt sammen. Det er faktisk det sociale der er det vigtigste for drengene. Selve håndbolden er lidt sekundær, tilføjer han.

Både han, drengene og holdets anden træner, Karen Møller, ser også fordele ved at træningen er rykket udendørs. Det giver frisk luft og lægger op til en anden og mere legende træning, mener de.

Se video-interview med træner Karen Møller og to håndbolddrenge her (1 minut og 56 sek.):

Håber på strandhåndbold i maj og juni
På grund af de lukkede haller har Dansk Håndbold Forbund aflyst alle sæsonens turneringer i amatørrækkerne, og indendørs stævner bliver der heller ingen af på denne side af sommerferien.

– Der har ikke været nogen kampe siden december, fortæller Henrik B. Jensen fra TMG Håndbold.
Men han håber at nogle af klubbens hold i maj og juni kan komme med til stævner hvor der bliver spillet strandhåndbold. I blandt andet Skæring og Horsens er der anlagt særlige baner til den variant af håndboldspillet, og der har TMG-hold flere gange deltaget i stævner.
PerH.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.