Godt gang i planlægningen af Midsommerfesten

Netværket Group 8320, TMG og Mårslet Mingler er i fuld sving med at planlægge stor fest for både børn og voksne 18. juni.

Billede fra Midsommerfesten i 2019. Foto: Group 8320.

OPDATERING 19. maj: Festen er aflyst. Læs mere her.

Efter to års coronapause bliver der igen stor Midsommerfest i Mårslet. Om eftermiddagen lørdag den 18. juni bliver boldbanerne bag skolen og hallerne omdannet til en festplads med fornøjelser for både børn og voksne, og om aftenen rykker løjerne indendørs i Multihallen eller den gamle hal; først med spisning og siden med musik og dans indtil en time efter lørdag er blevet til søndag.

Vil skabe en fantastisk fest
– Vi vil skabe en fantastisk fest for hele familien, siger Casper Hauge fra netværket Group 8320 om ambitionerne.
Group 8320, som består af cirka 40 erhvervsaktive mænd fra lokalområdet, har taget initiativet til festen og står selv for en stor del af den, især aftendelen.
Men også TMG er stærkt involveret, ligesom kvindenetværket Mårslet Mingler organiserer en stor bagedyst om eftermiddagen hvor også SuperBrugsen deltager med en grill med pølser.

Group 8320 er kendt for økonomisk og anden støtte til lokale gode formål, især i foreningslivet. Men målet med Midsommerfesten er ikke at skaffe penge til netværkets aktiviteter, understreger Casper Hauge.
– Formålet er at skabe en fest for hele byen, og det skal bare løbe rundt, forklarer han.

Ligesom ved sidste Midsommerfest bliver der også i år stillet en hoppeborg op på festpladsen. Foto: Group 8320.

Skulle der komme et lille overskud, vil det i første omgang gå ind på Group 8320’s konto for senere at blive givet videre til nogle af de ting gruppen støtter. Et eventuelt underskud vil blive dækket af Group 8320.

Sjovt løb for alle om eftermiddagen
Endnu er planerne for dagen ikke helt på plads, men det tegner til at eftermiddagens største aktivitet bliver et stjerneløb som TMG står for. TMG’s hovedformand Anders Braagaard forklarer:
– Det går ud på at man starter ud fra festpladsen og derfra løber eller går ud til forskellige poster hvor man skal løse en opgave eller prøve en aktivitet. Derefter går eller løber man tilbage til pladsen, og så ud til en ny post indtil man har været dem alle igennem.

Anders Braagaard lover at alle børn og voksne kan være med i stjerneløbet, uanset alder og tempo. Så vidt muligt skal alle TMG’s afdelinger involveres, og hver af dem skal have en post med en aktivitet.

Sjove aktiviteter er der også udsigt til i konkurrencen Road of the Year; også den finder sted om eftermiddagen.

Disco-dans om aftenen
Den indendørs del af festen begynder med spisning klokken 17, og senere er der musik med bandet Le Freak som er kendt for at kunne sætte gang i en fest med deres versioner af disco-hits fra 1980’erne. Efter Le Freak er der mere fest med en DJ.

I den offentlige Facebookgruppe for Midsommerfesten kan man læse mere om programmet, ligesom man gennem gruppen kan deltage i konkurrencer og følge de løbende nyheder om festen.

Det er gratis at komme på festpladsen om eftermiddagen, men vil man ind til aftendelen, skal der købes billet. Det kan ske via dette link.

Stadig kræmmermarked i august

I årene frem til 2018 var der en årlig byfest i Mårslet i august, med aktiviteter på boldbanerne samt i området ved SuperBrugsen og Bomgårdshaven. Men i 2019 stoppede TMG som medarrangør af byfesten, og aktiviteterne i august skrumpede kraftigt ind.

I stedet blev Midsommerfesten ny byfest med Group 8320 som initiativtager. Midsommerfesten er en videreudvikling af det Skt. Hans arrangement som Group 8320 holdt første gang i 2018.

Den gamle byfests traditionelle kræmmermarked i Bomgårdshaven bliver dog ikke påvirket af Midsommerfesten. Også i år bliver der kræmmermarked i august, oplyser Kaj og Lisbeth Christensen. De er begge aktive i Juletræslauget som arrangerer markedet.

Siden 2018 har der ikke været noget offentligt bål Skt. Hans aften i Mårslet, og så vidt Mårslet Avis er orienteret, er der heller ingen der arrangerer det i år.

PerH.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.