Gode tider hos Rema 1000

Den lokale Rema-butik havde i 2023 et overskud som var mere end dobbelt så stort som året før.

Færre udgifter til løn er en væsentlig årsag til at Rema 1000 har bedre resultat på bundlinjen end Superbrugsen.

Det går godt for Rema 1000 butikken på Mårslet Byvej.
For få dage siden blev 2023 regnskabet for butikken offentliggjort, og på bundlinjen står et overskud på 372.000 kr. Det er mere end dobbelt så meget som i 2022 hvor overskuddet var på 169.000 kr. Begge år er tallene efter skat.
Af årets overskud stikker købmand Lars Petersen, der driver butikken på franchise-basis, 118.000 kr. i lommen som ekstraordinært udbytte til sig selv, mens resten bliver stående i det anpartsselskab som han ejer og som er den formelle franchise-tager.

Tjener mere end Superbrugsen
Som omtalt i en anden artikel her i avisen, kom Superbrugsen på Hørretvej ud af 2023 med et regnskab som trods et samlet overskud viste tab på selve butiksdriften.
Med andre ord har Rema 1000 tjent en hel del mere på salget af kartofler, kød, kaffe og andre fornødenheder end Superbrugsen har.

Meget færre ansatte
Regnskaberne for de to butikker afslører at antallet af ansatte og dermed udgifterne til løn og pensioner er meget forskelligt på Hørretvej og Mårslet Byvej.
I Rema 1000 var der gennemsnitligt over året kun ansat et antal personer der omregnet til fuldtidsstillinger svarer til 5 medarbejdere. De samlede udgifter til dem var 2.546.000 kr.
I Superbrugsen svarede antallet af medarbejdere til 16 fuldtidsstillinger, og her løb personaleudgifterne op i 7.412.000 kr.

Flere opgaver i Superbrugsen
Det vil sige at Superbrugsens udgifter til løn med mere var næsten 4,9 millioner kr. større end Rema 1000´s.
Og hvis Superbrugsen kunne nøjes med lige så få medarbejdere som Rema 1000, havde førstnævnte haft et overskud som var mange gange større end konkurrentens.
Det hører dog med i billedet at der i Superbrugsen er langt flere arbejdskrævende funktioner end i Rema 1000; for eksempel bemandet slagterafdeling, blomsterbutik og pakkeudlevering.

PerH.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.