Gitte Schmidt slår brød op til nyt mikrobageri

Mårsletter dropper ingeniørjob for at åbne bageri i husets kælder.
21. februar 2025
Gitte Høgh Schmidt er i gang med at indrette brødudsalg med selvbetjening i et skur i haven. Foto: Johannes Reimer

Mårslet får snart endnu et bageri med surdej.
Historisk set har det været svært at drive bagerforretning i Mårslet, men tiderne er vendt i takt med at surdej har skabt en bølge af interesse for mikrobagerier og brød med mere smag.
I øjeblikket er der et professionelt bageri ved centeret midt i byen – godt nok uden udsalg til private – og i Folkehusets café bliver der solgt surdejsbrød ud af huset to gange om ugen.

Lille surdej åbner til juni
Men snart åbner det tredje.
I kælderen under en villa i Frøkærparken er Gitte Høgh Schmidt i gang med at indrette et professionelt mikrobageri med stenovn og selvbetjeningsudsalg fra et nyt skur i haven.
Bageriet er døbt Lille Surdej og skal åbne i begyndelsen af juni.
Det projekt sætter samtidig punktum – foreløbig i hvert fald – for en mangeårig ingeniørkarriere.

Forfølger en drøm
– Jeg gik med en følelse af ikke at være på den helt rette hylde, og under coronaen opdagede jeg hvor sjovt det er at arbejde med surdej, fortæller Gitte Schmidt der er gift med Mark og har tre drenge på 6, 3 og 1 år.
Hun er uddannet civilingeniør og har arbejdet med bygningskonstruktion i ti år. Men med udgangen af februar er det slut.
Hun forlader jobbet for at forfølge sin drøm. I første omgang er det at bage hvedebrød og rugbrød, senere kommer der nok også sødt bagværk.
– I virkeligheden har jeg nok mere brug for at have noget mellem hænderne når jeg arbejder.
– Og så er surdej sjovt fordi noget så simpelt som vand og mel plus lidt salt kan blive til lækkert brød.

Crowdfunding til at indrette bageri
Hun har i et stykke tid solgt brød på hobbyplan til venner og naboer i Frøkærparken, og det er gået så godt at hun hæver projektet til et noget højere niveau.
Ovnen og en røremaskine er allerede købt, og med crowdfunding vil hun forsøge at rejse 25.000 kr i kapital til borde, klinker på vægge og vaskbare gulve.
– Nogle gange er det ved at eksplodere i mit hoved af alle de regler man skal sætte sig ind i når man vil være selvstændig og sælge fødevarer. Det er skatteregler, regnskabsregler, krav til overflader i fødevarevirksomheder osv. Men det projekt her føles helt rigtigt i maven.

Stor opbakning fra første dag
Noget tyder på at Gitte Schmidts mikrobageri samler god opbakning i Mårslet.
I løbet af den første dag på Coops crowdfunding-side fik hun støtte fra næsten 60 personer som købte gavekort, klippekort til brød eller gav tilsagn om støtte for næsten 12.000 kr.
Hun er godt klar over at der også bliver solgt surdejsbrød fra Folkehuset, men det passer fint sammen med den aktuelt store interesse for kvalitets-bagværk.

Plads til flere i Mårslet
– Mikrobagerierne er jo skudt op mange steder, også i små byer. Jeg har ikke kapacitet til hele Mårslet, og jeg tror det er godt vi er flere om det.
– Hvis jeg skal drømme lidt større, kunne jeg godt tænke mig at åbne et lidt større sted i byen hvor man kan sidde og få en kop kaffe sammen med mit bagværk.
johs

Link til crowdfunding-projektet på COOP’s website: Nyt mikrobageri syd for Aarhus

Skriv kommentar

Your email address will not be published.

Gå tilTop