Fra Mårslet til Melodi Grand Prix scenen

Josefine Damtoft, som boede på Borrevænget fra hun var 9 til 20 år, deltager under kunstnernavnet Josie Elinor ved Melodi Grand Prix 2022. Hun skal synge duet med sin musikalske kompagnon Jack Warren, kunstnernavn for Jack Lykke Hermansen.

Sammen med sin musikalske makker Jack Warren skal Josie Elinor, alias Josefine Damtoft fra Mårslet, synge en af de 10 sange ved Melodi Grand Prix 2022. Foto: DR

OPDATERING 6. MARTS:
Josie Elinor & Jack Warren vandt tredjepladsen ved Dansk Melodi Grand Prix 2022. Nummer et blev bandet Reddi med sangen The Show. Læs mere på DR.dk.

Det bliver med et lokalt islæt fra Mårslet når det danske Melodi Grand Prix glider over tv-skærmene lørdag 5. marts. En af konkurrencens 10 sange skal nemlig synges af en duo hvor den kvindelige halvdel er Josefine Damtoft som en stor del af sin barndom og ungdom boede med sin familie på Borrevænget. Hun optræder under kunstnernavnet Josie Elinor.

– Det bliver en kæmpe oplevelse. Hvis vi går hen og vinder, vil det selvfølgelig være en fantastisk drøm der går i opfyldelse; men under alle omstændigheder vil jeg elske at være med. Det er så fedt bare at være udtaget, siger hun i telefonen fra sin lejlighed i Aarhus hvor hun bor nu.

Mødes om musikken hver søndag
Den anden halvdel af duoen er Jack Warren med det borgerlige navn Jack Lykke Hermansen. Sammen med en tredje musikalsk ven mødes Jack og Josefine fast hver søndag for at lave musik sammen.

Deres medvirken i Melodi Grand Prix (MGP) kom i stand da Jack blev kontaktet af en bekendt som ville have ham til at synge sangen Let Me Go ved MGP. Sangen er skrevet til en mande- og en kvindestemme, og Jack pegede selv på Josefine til at synge kvindestemmen.

Læser biologi
Josefine har altid været glad for at synge og selv skrive sange, men da hun for to år siden skulle vælge uddannelse blev det ikke indenfor musikkens verden. I stedet var det biologistudiet ved Aarhus Universitet der trak mest i hende.

– Det virkede lidt for skræmmende at kaste sig ud i musikken for fuld kraft. Man åbner meget op for sig selv gennem musikken. Jeg kan godt lide at skrive nogle meget personlige sangtekster, og jeg tænkete at det kan godt være lidt skræmmende at gå ud til folk med det, når man blotter sit indre.

– Så jeg besluttede mig for biologi som det mere sikre valg. Men i dag kan jeg bedre stå frem med min musik, og når jeg tænker på fremtiden vil jeg rigtig gerne leve af at være musiker, fortæller hun.

Musikalsk ser Josefine Damtoft sig først og fremmest som sanger og sangskriver, men hun spiller også guitar og klaver. Hendes største forbillede er den unge britiske singer-songwriter Holly Humberstone.

Sang rent og klart som fireårig
– Josefine har altid været glad for at synge, og hun har selv lavet sange fra hun var helt lille, fortæller hendes mor, Lene Damtoft, som fortsat bor på Borrevænget.

– En gang hvor hun var omkring fire år var vi ude at køre en tur med en ven som er musiker, og jeg husker hvordan han kommenterede at den lille pige sad på bagsædet og sang med den reneste og klare stemme, fortsætter Lene.

Familien flyttede til Mårslet for snart 14 år siden. Forinden var Josefine begyndt at gå i Skåde Skole, og der fortsatte hun hele sin skoletid. Som 20-årig flyttede hun for tre år siden fra Mårslet.

Grand Prix sang skrevet af andre
Selv om både Josefine og Jack skriver sange, er det hele fire andre talentfulde unge der har skrevet MGP sangen Let Me Go.

Det kan man læse meget mere om på DR’s website om Melodi Grand Prix, hvor man også kan høre alle konkurrencens sange.

PerH.

Skriv kommentar

Your email address will not be published.